Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
680 vizualizari

Am citit în The Guardian că o echipă de cercetători danezi, în urma unui studiu de mai mulţi ani, au descoperit că până la 40% dintre cazurile de dureri cronice de spate pot fi vindecate printr-un tratament cu antibiotice, evitându-se operaţia. Durerile de spate sunt cauzate de bacterii. În cadrul articolului se mai spune că descoperirea va avea un asemenea impact asupra medicinii, încât ar merita premiul Nobel.

Senior (11.9k puncte) in categoria Stiati ca?-Biologie

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Depinde in ce afectiuni apar durerile de spate. Spre exemplu, si scolioza produce dureri de spate si nu e de cauza bacteriana.

E o noutate, intr-adevar!
Novice (280 puncte)
0 0
Un vot pentru precizare, era evident ca functie de cauza durerii, antibioticele au sau nu efect asupra acestora. Nu stiu in ce masura este o descoperire, imi pare mai mult o statistica medicala.

Sunt de parere ca reporterul a preluat dintr-un articol de specialitate privind cauzele durerilor de spate numai partea care i s-a parut mai "vandabila" - toti cei care sufera de dureri de spate spera sa scape cu doar cateva pastile - nu-si doresc sa ajunga pana la "cutit".
...