Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
957 vizualizari

Pe card sunt toate informaţiile de care ai nevoie pentru a face cumpărături online (nr card, cod siguranţă, titular card).

Un casier avizat şi interesat poate foarte simplu filma într-o zi toate datele utile de pe toate cardurile care-i ajung în mână în acea zi.

Nu este această metodă de a plăti destul de primitivă, date fiind riscurile?

Senior (11.9k puncte) in categoria Informatii utile

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Da, pentru a plati lucruri pe net, toate datele necesare sunt trecute pe card:

- numele si prenumele

- nr. card

- luna si anul expirarii

- codul de siguranta de pe spatele cardului (CVV)

Cand cineva pierde sau i se fura cardul, de obicei, se gandeste ca cineva ii va scoate banii. In mod normal, ar trebui sa  se ingrijoreze ca ii va fi folosit pe net.

De asemenea, au existat cazuri cand vanzatorii de la benzinarii sau de la magazine filmau cardurile si apoi foloseau datele pe net.

Am vazut diverse metode de protectie. De exemplu, am vazut la cineva, ca avea lipit peste codul de pe spatele cardului o bucatica de banda opaca.

Acum insa bancile au luat masuri. Daca ai un card, trebuie sa intri pe site-ul bancii emiente si sa il inrolezi "3D Secure". Asta inseamna ca, vei seta cardului tau o parola suplimentara, care va fi ceruta de fiecare data cand tu sau altcineva incearca sa plateasca cu cardul respectiv pe net.

Mentionez ca pentru a seta aceasta parola este posibil sa ai nevoie de cateva date (ex.:numarul tau de client) pe care le poti afla de la banca.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
alte banci, la inregistrarea cardului online (la cererea clientului) iti inmaneaza inca un card cu o serie de coduri (vreo 30 diferite). http://francisco.hernandezmarcos.net/wp-content/uploads/tarjetas_caixa_bankinter.PNG
In momentul unei plati online ci se cere sa introduci unul din aceste coduri, daca l-ai introdus gresit, operatiunea se anuleaza si se blocheaza cardul. Alte banci europene iti trimit un cod prin sms la un numar de telefon inregistrat la banca pe care trebuie sa-l introduci pentru a efectua tranzactia.
1 plus 0 minusuri
Ca sa cumperi de pe net trebuie sa dai o adresa unde sa vina ce ai cumparat sau sa-l ridici de la posta aratand buletinul. Fireste poti arata un buletin fals.

Daca ai constatat ca ai pierdut cardul poti suna la un nr. care era pus pe card sa-l anulezi. Poti avea acasa doua carduri, unul pt. sume mari si un cont serios, iar altul de folosit zilnic  care are limita de consum pt. fiecare 24h si putini bani in cont.

Un hot se bucura daca fura bani cash nu carduri de plastic, banii fizici pot fi mereu folositi in proportie de 100% in schimb cardul nu. Au existat destule cazuri unde hotii au furat banii din portofel si l-au lasat la vedere cu buletin si carduri pt. a fi inapoiat proprietarului.

In lipsa cardului ar fi fost dificil sa pleci in vacante sau calatorii de afaceri indepartate cu cateva mii de euro sau $ la tine.
Experimentat (3.3k puncte)
...