Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.5k vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Religie

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri

Omul nu poate reţine simultan decât un număr limitat de informaţii semnificative, iar dacă numărul lor este depăşit atunci se declanşează un proces spontan de selecţie cu uitarea celor mai puţin semnificative. Astfel, biserica a decis să selecteze şi să mediatizeze numai cele mai importante simboluri ale creştinismului în funcţie de valorile lor.

 

Pe de altă parte, stejarul origal nu mai există şi nimeni nu vrea să mediatizeze copii:

http://www.crestinortodox.ro/biserica-lume/stejarul-mamvri-hebron-123825.html

"Exista pareri care sustin ca ramasitele stejarului de la Mamvri sunt vechi de aproape 5.000 de ani, precum si traditia conform careia stejarul va muri imediat inaintea celei de a Doua Veniri a Mantuitorului. Ambele sunt insa numai pareri, caci acest stejar a fost datat ca avand in jur de 850 de ani, iar uscarea acestuia (moartea) s-a petrecut in anul 1996."

 

Oricum, toate "dovezile" materiale nu au nicio legătură cu creştinismul autentic ci doar cu acei "Toma".

Iisus, precum Socrate, nu a lăsat nimic în scris, moştenirea directă a lui se limitează la rugăciunea "Tatăl nostru" şi îndemnurile: "Iubeşte", şi "Iartă"... restul fiind numai folclor şi constructe culturale (bisericile, moaştele, odoarele sfinte, etc.)

Biserica Creştină este mai degrabă centrată spre mediatizarea ideilor, principiilor şi valorilor decît pe dovezi materiale.

Junior (941 puncte)
...