Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
546 vizualizari
Există pe piaţă o mulţime de filtre care promit că vor furniza o apă curată ca lacrima posesorilor. Dar cât este marketing şi cât adevăr?

Îmi imaginez că un filtru poate opri impurităţile care vin pe coloana de apă. Dar ce poate face în privinţa microbilor?

Cum se face că filtrul poate fi folosit pentru luni de zile fără a fi schimbat?
Senior (11.9k puncte) in categoria Tehnologie

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

 

pai gandeste-te ca filtrele de apa nu au o sita care opreste bolovanii si rugina care vin pe teava, ci au un carbune activ, care are rolul de a stopa iod, fenol (apa galbena), aminoacizi, cupru, crom, fier, mercur, clor, cloramina, hidrogen sulfurat, verde de malachit, sulf, etc...
 
Aceste filtre sunt calculate si recomandate sa se schimbe carbunele activ dupa un anumit volum de sute, mii de litri de apa.
Senior (6.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri

In primul rand exista  multe metode de filtrare a apei. In al doilea rand exista o diferenta intre filtrare si purificare.

E adevarat ca un filtru nu poate opri microbii dupa cum ati si mentionat in comentariul la intrebare insa un purificator de apa , poate face acest lucru.

Deja exista pe piata aparate de  purificare a apei  cu membrana osmotica reversibila.Fara a intra in detalii acestea  purifica apa la nivel molecular.In plus se pot adauga mai multe  filtre cu carbon activ si chiar cu argint cu rol antibacterian. Unele purificatoare au si sisteme de spalare automata a impuritatilor ce se depun pe membrana sau pe filtre prelungindu-le viata. Desigur toate aceste filtre trebuie schimbate dupa o perioada ,in functie de producator.

Dupa cum va imaginati tot ce e de calitate e si scump, asa ca un astfel de purificator e destul de costisitor, insa daca nu ai in casa un filtru rinichii nostri tot vor " filtra" in locul aparatului.Asa ca , parerea mea, este ca fiecare sa decida in ce "plic' pune banii pentu apa.(asta vis-a-vis de marketing)

 

Experimentat (1.5k puncte)
...