Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
924 vizualizari
Energia este considerata o masura a miscarii materiei.

Insa daca s-ar lua un sistem fizic , in care un corp de masa m se misca cu o viteza v  de ce energia acestui proces de miscare nu poate fi distrusa( sau anulata )?In ce conditii ar fi totusi posibil acest lucru?( fara a se interveni asupra sistemului din exterior)
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Fizica
0 0
Pentru ca actioneaza legea conservarii energiei - echivalent cu conservarea masei. Energia nu poate fi eliminata din sistem, doar se poate transforma in alte forme.
De ce este asa ? Pur si simplu este o caracteristica a Universului nostru !
0 0
Apreciez ideea. Tocmai legea conservarii energiei demonstreaza ca aceasta nu poate fi nici "creata" nici "distrusa". Desi mi-am dat seama ca e vorba de o "caracteristica" a universului , m-am intrebat cum e posibil acest lucru?
Pana la urma "energia" e doar  o notiune abstracta care ne ajuta sa descriem fenomenele fizice ? Atunci ar fi ca si cum am vorbi in matematica de multimea vida sau de infinit!
Si inca un lucru legat de acest subiect.
Energia intunecata ( descoperita destul de recent si despre care se presupune ca nu poate fi detectata decat pe baza efectelor pe care le are aceasta asupra materiei  din univers) se supune acestei legi de conservare a energiei? Am inteles ca s-a reusit sa se calculeze cata energie intunecata exista.Insa pentru aceasta a fost nevoie de un principiu, nu-i asa? legea conservarii energiei , se aplica? E posibil sa existe si alte legi care sa "guverneze" energia intuunecata?

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...