Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
843 vizualizari
Omul este impartit intre INSTINCTUL DE CONSERVARE care il face sa caute siguranta, securitatea, sau sa tina cont de constrangerile sociale si CURAJ, un act opus legat de VOINTA de a lua o anumita decizie ,de a o sustine si de a nu ceda in ciuda tuturor regulilor, sau chiar instinctului de supravietuire.

De exemplu e nevoie de curaj sa lupti intr-un razboi(in care poti oricand muri), si la fel ai nevoie de curaj sa sustii o idee noua nepopulara.(cand ajungi sa nu fii acceptat pe picior de egalitate cu ceilalti din "bransa" sau chiar ,mai rau, marginalizat)

Cum poate fi asadar definit curajul, avand in vedere aceasta aparenta contradictie?Spun "aparenta" deoarece fiecare dintre noi manifestam aceste trasaturi de curaj dar si de instinct de supravietuire in proportii unice caracteristice fiecarui individ.
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

4 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Curajul este intr'o stransa legatura cu Riscul si Increderea in propria persoana.

Sa ai curaj sa spui ce crezi, ce vrei, ce iti place indiferent de reactia celorlalti. Sa ai curaj sa risti sa fii calcat in picioare de altii si sa continui sa faci ce crezi ca este normal si sa fii credincios propriului sistem de valori.

Novice (149 puncte)
0 0

Poveste.Un om de stiinta discuta cu un intelept dupa ce isi incheie discursul zice punct,inteleptul dupa citeva clipe de meditatie ii spune de unde pui tu punct incepe stiinta mea.

0 plusuri 0 minusuri
SAL. Nu te opri in fata nici unui punct  s-au virgula pusi de cei avizati s-au neavizati continua-ti destinul,fiindca destinul tau este minunat  si nu da nimanui voie sa puna frine in calea dezvoltarii tale ignora orice iluzorii blocaje si continua-ti drumul, acest mesaj este pentru tine tu esti omul viitorului.[fereste-te de puncte si de evaluari]
Novice (156 puncte)
0 0
si de cratime
0 plusuri 0 minusuri
Curajul inseamna sa iti fie teama sa faci un anumit lucru si totusi sa il faci !
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Disponibilitatea pentru sacrificiu
Novice (137 puncte)
...