Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
387 vizualizari
Vad peste tot in ziare, cum se retrag mii de tone de produse ce ar putea contine carne de cal tocata. Atata timp cat acele produse au fost facute de ce se prefera aruncarea lor, cand atatea persoane mor de foame ?

Din ce am citit in comparatie cu carnea de vita, carnea de cal este de 100 de ori mai superioara, fiind mult mai sanatoasa in primul rand.

Sa dau alt exemplu, eu unul nu mananc iepuri sau porumbei, oricat ai incerca sa ma convingi, dar daca ar fi folosita carne de iepure sau porumbel tocata amestecata in diferite produse, as manca. Nu as face infart sa aud ca am mancat iepure.

Inteleg ca nu m-as duce niciodata in magazin sa cer o ceafa de cal, dar nu as muri daca as manca carne procesata. Avand in vedere ca e mult mai sanatoasa decat a multor altor animale.  

O tragedie foarte mare ar trebui facuta fata de fast-foodurile gen KFC si McDonalds in care procesarea alimentelor este deadreptul dezgustatoare
Senior (6.9k puncte) in categoria Diverse

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
De fapt nu "se face atata tragedie" pentru ca s-a consumat carne de cal ci pentru ca aceasta s-a vandut cu eticheta si pretul de carne de vita.

Carnea de vita este mai scumpa decat cea de cal, deci exista o inselaciune la pret.

E ca si cum eu ti-as vinde un Logan pe care as pune o caroserie de Volkswagen si ti-as vinde masinaria cu pretul de Volkswagen.

Daca acea carne ar fi fost etichetata corect "carne de cal" sau "mici de vita si cal" nu ar fi existat nici o problema.

Mai exista si o implicatie religioasa. Persoanele care apartin anumitor religii nu consuma carnea provenita de la anumite animale pe care le considera sfinte sau dimpotriva "spurcate".  

Evreii, adepti ai iudaismului, religie cunoscuta ca si religia mozaica, nu consuma sau nu ar trebui sa conume conform religiei lor carnea provenita de la animale care au copita intreaga (calul se incadreaza aici) dar pot consuma carne provenita de la animale cu copita desfacuta (vaca, oaia, etc). Poate e vreo implicatie si in acest sens ...
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Intradevar implicatia religioasa este un factor important, pt multi. Daca pt mine nu are nicio valoare nu am de unde sa constientizez acest soc pe care unii l-ar suferi. Oricum daca analizam diferite culturi din afara nu vom intelege mentalitatea lor.
Cum ar fi vitele, indienii (cei mai saraci oameni de pe pamant, prefera sa moara de foame, decat sa manance carne de vita. Cei mai multi dintre ei manaca carne doar cand prin un soricel sau un sobolan.
...