Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
3.5k vizualizari
Toate persoanele pe care le cunosc au inceput sa albeasca dupa 30-35 de ani,eu am inceput sa am fire albe deja.
Junior (538 puncte) in categoria Corpul uman

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Păi sunt tot felul de păreri legate de cauzele încetării producţiei de melanină, pigmentul care dă culoarea părului, dar şi irişilor ochilor, pielii sau al unor membrane şi în lipsa căruia părul devine alb. Pentru păr, melanocitele care generează melanina se găsesc chiar în tulpina firului, iar în funcţie de diverşi parametrii pot să-şi schimbe producţia.

Unii spun că producţia scade odată cu vârsta şi apoi dispare de tot (în multe cazuri e valabil, că doar vedem), altora însă fie nu li se reduce mai deloc, având părul colorat şi la vârste înaintate, fie li se reduce foarte devreme, încărunţind devreme iar apoi albind de tot când nu se mai produce deloc, iar motivele vin mai ales dinspre bagajul genetic şi mai rar dinspre factori externi (poluare, stres etc).

Deci nu e vorba de o anormalitate, ci doar de o proporţie mai mică a fenomenului de scăderii producţiei de melamină a părului. Fenomenul se întâmplă şi în cazul pielii, iar aici vorbim şi de implicaţii periculoase, deoarece melamina protejează împotriva radiaţiei ultraviolete a soarelui.
Experimentat (3.1k puncte)
0 plusuri 1 minus

SIGUR ca nu este NORMAL!

@Luke a explicat foarte bine cauzele generale(bagaj genetic, stres, poluare,varsta) care pot duce la albirea parului.

 La varsta de 30 si ceva de ani parintii mei nu aveau parul alb.Si mie mi-au aparut  fire albe de par mai devreme decat lor. E posibil sa fie si din cauza radiatiilor de toate tipurile (care inainte nu existau) sau poate fi alimentatia zilelelor noastre( slaba in vitamine). Poate fi vorba si de o problema de santate(cel mai bine iti poate spune un medic specialist).

Nu este normal sa albim asa repede. Cu toate acestea asa cum ai remarcat si tu  multe persoane  de varsta apropiata pe care le cunosti au si ele parul alb. Stii ce inseamna asta?

Ca in curand va fi NORMAL sa avem toti parul alb, si anormali cei care inca au culoarea naturala a parului! smiley

 

Experimentat (1.5k puncte)
0 0
Nu inteleg de ce tot spui ca nu este normal.  Subiectul acesta s-a mai discutat, si avand in vedere evolutia noastra, mi se pare normal, avand in vedere ca mai multi de jumatate albesc inainte de 30 de ani.
Generatia din ziua de azi este supusa unui stres mult mai ridicat, fata de generatiile din urma, traim in medii mult mai poluate, dormim cand apucam si mancam haotic si plin de e-uri si conservanti . Deci mi se pare normal sa albim daca suntem supusi la astfel de cazuri.
Daca domnul Octavian, ar spune ca traieste intr-un mediu curat la tara mananca natural, nu foloseste telefoane, calculatoare, televizoare si alte gadgeturi, atunci da as putea spune ca este o problema ca albeste, altfel NU.
1 1
Din comentariul dvs deduc doua lucruri:
1.Sunteti o persoana care are fire de par alb
2.Vreti sa aveti mereu dreptate.
Raspunsul meu este : AVETI DREPTATE!
0 plusuri 2 minusuri
...Mai sexy asa. ;)
Novice (182 puncte)
...