Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
2.4k vizualizari
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
E ca și cum ați întreba de ce are curcubeul șapte culori. Nu are șapte, ci așa zice lumea că ar avea.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
E drept, expresia asta a intrat în folclor, dar eu cred că-i doar un mit, pornind de la realitatea că doctorii scriu grăbiţi şi că noi, pacienţii, luăam contact cu scrisul lor.

Doctorii nu scriu mai urât decât alţi specialişti din alte meserii. De ce ar scrie? Poate sunt mai grăbiţi...
Senior (11.9k puncte)
0 0
Ar trebui sa va arat reteta pe care am primit-o de la medic, poate va schimbati parerea ca e doar un mit. :)
Insa , lasand la o parte deplorabilul sistem sanitar, nici un pacient nu ar vrea sa fie tratat "in graba" , nici macar cand ni se scrie reteta.
Cui ii place sa auda expresia: "Hai ,urmatorul pacient"?
Lansez o provocare si pentru "curcubeul" din comentariul anterior.
Ce spuneti, felul in care scriu doctorii este influentat de faptul ca li se preda foarte mult in facultate?
0 0
cineva imi spusese ca scriu urat ca in cazul in care dau un medicament gresit sa poata spuna ca defapt au scris altceva. Eu cred ca e doar un mit.
Intradevar doctorii scriu foarte urat, dar asta se datoreaza in mare parte scrisului foarte mult din facultate.
0 0
Aș fi curios: i s-a întîmplat cuiva vreodată să se ducă cu rețeta la farmacie, iar acolo farmacista să nu poată s-o citească? Și, ca reper, i s-a întîmplat cuiva vreodată să nu poată citi ce i-a scris un cadru didactic? Mie a doua mi s-a întîmplat, dar prima nu, și nu cred că sînt singurul. Deci ar trebui să trag concluzia că profesorii scriu mai neinteligibil decît medicii. Și atunci de ce totuși medicii sînt aceia criticați pentru scrisul neciteț?
0 0
Experienta dvs nu este suficienta pentru a "demonstra" cine scrie mai urat.
Deductiile  personale nu vor conduce decat la concluzii unice, particulare, si nicidecum la principii general-valabile.
Ceea ce tocmai ati experimentat poate fi "exceptia"care confirma regula: si anume, ca totusi doctorii scriu urat.Intrebarea nu se pune in raport cu cine scriu urat, ci, DE CE scriu urat!
Interesanta afirmatia lui Quark : " se grabesc"! Ce motiv ar avea?
E o deformatie profesionala ramasa din timpurile comunismului cand sanatatea  fiind "gratuita" aveau multi pacienti?
Dar si medicii din generatia tanara scriu urat! Poate de vina este cantitatea de informatii predata la cursuri care ii obliga sa scrie repede.
Consider justa intrebarea dvs: "de ce totusi medicii sunt aceia criticati?"
Pentru ca de modul in care scriu depinde unul dintre lucrurile noastre vitale: sanatatea!
In comparatie ,singurul lucru scris al unui cadru didactic , ar fi nota pe care ne-o da pe foaia de extemporal.( as indrazni sa spun ca nu mi se pare o chestiune de viata si de moarte)
0 0
Da, experiența mea e numai a mea. Dar v-am întrebat: vi s-a întîmplat să nu puteți cumpăra medicamente pentru că farmacista n-a înțeles ce-a scris medicul pe rețetă? Este experiența dumneavoastră radical diferită de a mea? S-ar putea să constatăm că sîntem amîndoi excepții, iar apoi că de fapt excepțiile formează majoritatea. Ar fi caraghios, nu?

Înainte de a răspunde la „de ce” trebuie să stabilim „dacă”. Așa veți proceda, de exemplu, cînd vă va întreba cineva de ce l-ați ucis pe Kennedy, de ce e cerul verde sau altă chestie de-asta.
0 0
Eu unul am patit ca farmacista sa nu inteleaga un medicament. Norocul meu  a fost ca doctorul imi explica mereu medicamentele prescrise si modul de intrebuintare.
Legat de scris si eu pot sa spun ca scriu foarte urat mai ales daca tre sa iau o notita prin telefon Se intampla sa nu mai inteleg nici eu ce am scris si asta datorita faptului ca eu nu scriu de mana. S-a mai discutat mai demult daca va disparea scrisul de mana.  In afara de 3-4 cuvinte amarate scrise pe un post-it sa nu uit ceva nu folosesc scrisul de mana. Nu e vina mea eu chiar incerc sa scriu frumos dar nu pot.
0 0
Si mie mi s-a intamplat ca farmacista sa nu poata citi reteta, a trebuit sa merg din nou la doctor, stai la coada , nervi , etc etc.
Dar interesant, legat de "exceptiile care formeaza majoritatea" probabil stiti ca recent s-a stabilit ca retetele sa fie scrise pe calculator si introduse intr-un  sistem de date. Pe langa faptul ca eliberarea retelor si evidenta lor se face mai usor, se elimina si scrisul ilizibil al doctorilor.
Acum , nu se poate afirma cu certitudine ca scrisul a fost cel care a atarnat mai mult in balanta, insa oricum, e de notorietate faptul ca doctorii , in general, au scrisul urat.
Daca si alte  persoane din diferite categorii profesionale au scrisul urat , atunci as putea deduce ca majoritatea oamenilor scriu urat!
In felul acesta s-ar pune problema CE INSEAMNA scris urat! :)
1. Nu se poate citi
2.Caractere dizgratioase, strambe , neregulate, de diferite dimensiuni si care nu IMITA caracterul STANDARD.
3.Caligrafia nu mai este astazi o disciplina.( de pe bancile scolii, copii ies deja cu scrisul urat!)
0 0
pai caligrafia nu mai este o disciplina importanta deoarece scrisul de mana se vrea sa devina optional in timp.
Chiar nu-mi vin in minte domenii in care scrisul de mana este important.  As dori nishte exemple daca cineva are vreo idee. La mine la servici in afara de completarea unor procese verbale si a unor ordine de plata, nu cred ca mai scrie nimeni de mana.
0 0
Ce spuneti de semnatura olografa?
Mai nou, mesajele de posta electronica , contin semnaturi de mana.
1 plus 0 minusuri
Din cauza faptului ca in facultate au trebuit sa scrie foarte mult si foarte repede.Dupa atat de multi ani de scris la medicina,nu-si mai recapata caligrafia de liceean.
Novice (157 puncte)
...