Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
15.0k vizualizari
Informaţia comună este că zahărul brun ar fi mai "sănătos" şi că ar fi preferabil de consumat faţă de cel alb, chiar dacă e mai scump.

Există o explicaţie rezonabilă ori este doar marketing?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
1 0
Desi la prima vedere, stim ca zaharul alb se fabrica din sfecla de zahar, iar cel brun din trestia de zahar, in final contin aceeasi cantitate de calorii.
Prin prelucrarea zaharul brun nu se distrug in totalitate fierul, magneziul, calciul, potasiul, deci putem spune ca este mai bun. Majoritatea zaharului brun din comert se face tot din zahar alb la care se adauga melasa. Deci atentie la zaharul brun cumparat.

Mai multe detalii
http://www.realitatea.net/stil-de-viata-sanatos-zahar-alb-versus-zahar-brun_606407.html

2 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus
Cea mai buna varianta este mierea.
Junior (538 puncte)
0 0
Intrebarea se referea la diferenta dintre zaharul brun si cel alb. Nu stiu ce legatura are Mierea.
Mierea nu e cea mai buna varianta daca stam sa o luam logic ci Stevia Rebaudiana, care este de 300 de ori mai dulce ca zaharul dar si mai sanatoasa.
http://www.altamedicina.com/extractul-de-stevia-indulcitor-natural/
0 0
Discuţiile sunt amestecate pe această temă. Am citit mai multe articole unde se spune că zahărul, în cantităţi moderate, este de preferat oricăror alţi îndulcitori. Şi despre stevia rebaudiana există multe referinţe negative. Dacă mai dau de articolele alea o să pun linkuri către ele.
2 plusuri 0 minusuri
Prezenţa melasei din zahărul brun schimbă puţin situaţia, e adevărat nu extraordinar de mult, dar există câteva avantaje faţă de cel alb:

- melasa conţine o mulţime de nutrienţi valoroşi pentru organism, care lipsesc aproape cu desăvârşire din zahărul alb;

- rafinarea este mai puţin intensivă decât la cel alb, iar rafinarea presupune nişte tratamente termice şi chimice care pe lângă că anulează nutrienţii (peste 50 din sfeclă de ex) la doar unul (fructoza), mai este şi "îmbogăţit" cu alte substanţe cum este de ex. dioxidul de sulf (E220), un conservant cu efecte adverse cunoscute.

Orice substanţă pură generează un şoc în organism care produc dezechilibre, zahărul alb de sinteză intensă face deci să apară o serie de reacţii şi în timp organismul se expune puternic la boli specifice: diabet, obezitate, osteoporoza si probleme legate de asimilarea calciului, carii dentare, imunitate scăzută în general, alergii, cardiopatii, tulburarile de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita, la copii - la care culmea! le dăm cel mai mult - scade procesul de creştere şi capacitatea de concentrare, apare rahitism şi o fragilitate a oaselor prin eliminarea calciului, declanşează o pubertate prematură, predispune la violenţă ..... şi mai sunt!!

Asta ca să nu vă întrebaţi de ce în ultima vreme zahărul este denumit "otrava albă", la concurenţă cu heroina, însă nu chiar atât de puternică ca ea.
Experimentat (3.1k puncte)
...