Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
764 vizualizari
Am deschis robinetul într-o cadă de baie  cu un volum de 200 litri. Cu toate că dopul nu este pus, într-un minut s-a acumulat 1 litru de apă. Peste 3 ore și jumate îmi va inunda apartamentul? (scurgerea de siguranță din partea de sus este astupată)
Novice (182 puncte) in categoria Matematica
0 0
Nu inteleg intrebarea ? E cumva tema de casa ?
Nu inteleg cativa litri de apa iti inunda apartamentul ?
0 0
E o problemă de matematică ruptă de realitate sau una de fizică? În primul caz se poate presupune că debitul la gura de scurgere e independent de nivelul apei din cadă. În al doilea nu se poate face o asemenea presupunere și e nevoie să știm forma căzii, forma gurii de scurgere, debitul apei la intrare în funcție de timp, poziția relativă a jetului de intrare față de gura de ieșire și viteza jetului, viscozitatea apei etc., și chiar și așa răspunsul e practic imposibil de calculat exact.

Problemele trebuie să spună clar ce presupuneri se fac, altfel rezolvarea va trebui să arate așa: dacă presupunem A atunci răspunsul e B; dacă presupunem C atunci răspunsul e D etc.
0 0
Anume le acest fapt am vrut să atrag atenția. Astfel de probleme sînt obișnuite în manualele școlare și sînt rezolvate repede și...... incorect (ca în cazul lui Toiag ). Desigur, după cum ai menționat, viteza de scurgere va depinde denivelul apei în cadă. Deaceea astfel de probleme ar trebui excluse din manuale

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Qi - Qo = 1L/min => in 200 de minute se va umple cada (adica in 3 ore si 20 de minute)
Novice (163 puncte)
...