Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
4.0k vizualizari
Am gasit un site (ca multe altele) care vinde carti pt imbunatarirea vederii prin diferite exercitii si alimente http://vedereperfecta.com/ghidul-vederii

 M-ar interesa de ce doctorii oftalmologi nu vor fi niciodata deacord cu asemenea tratamente. Am fost acum cativa ani la doctor si mi-a zis ca am o miopie de -0.75 si ca voi avea probleme cu vederea toata viata.  Avand in vedere ca un control oftalmologic costa mia mult si nu face altceva decat sa-ti spuna ceva ce deja stii as fi tentat sa dau 70 de lei pe carte, nefiind o suma fabuloasa.
Senior (6.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 1
De comparat cu
http://www.perfect-eyes.com/

Asemănările sînt frapante.

4 Raspunsuri

1 plus 3 minusuri

Sincer , mi se pare o metoda asemanatoare a celor de tipul "cum sa slabesti".

In plus cel care s-a ocupat pe site-ul respectiv de promovarea cartii e un bun cunoscator al "tehnicilor de vanzare" smiley

Desi mi se pare logic sa-ti imbunatatesti problemele de vedere prin exercitii(chiar fizice) totusi mi s-a parut ca se pune prea mult accent pe "dorinta" de a nu renunta daca nu se vad repede rezultatele.( desi e firesc ca la astfel de probleme cu ochii, sa dureze un timp destul de lung). Se poate ca acest lucru sa preintampine nemultumirile legate de "garantia " oferita ca in termen de 90 de zile banii sa va fie  returnati. Numai ca in 90 de zile nu prea o sa aveti rezultate, si atunci...?

Inca un lucru: in timp de "criza" economica, oamenii vand orice, inclusiv "inghetata" pe bat! Parerea mea este sa fiti atent tocmai datorita TITLULUI cartii!

Vedere PERFECTA! Trateaza ORICE problema? Chiar asa? e scamatorie curata!smiley

Experimentat (1.5k puncte)
0 0
ma gandesc ca din ce am citit se lauda unii ca au scazut cu 3 dioptrii, as putea si eu sa scad cu 0,75.
0 1
Insa nu uitati ca pe langa carte va vinde si alte "accesorii", fara de care nu prea "scad" dioptriile! :)
2 plusuri 2 minusuri

Pe scurt, da este o pacaleala. Singura metoda de a scapa de ochelari este operatia laser (LASIK sau LASEK - sunt diferite).

O simpla cautare dupa un nume de pe pagina aia "Leo Angart scam" a returnat multe rezultate. Cateva articole pe care ar merita sa le citesti sunt cele de pe Quackwatch si au inclusiv referinte pe care le poti verifica:

 

Un control de specialitate poate fi benefic pentru ca problemele pe care le ai la ochi nu raman constante; dioptriile pot creste sau scadea. Daca pana acum nu ai purtat ochelari si iti vei face o pereche la recomandarea unui oftalmolog iti vei da seama cat de mult te ajuta ochelarii si ce inseamna sa vezi corect.
 
Sunt destule cabinete care ofera consultatii simple gratuite.
 
Novice (266 puncte)
0 0
Mi-am facut ochelari de acum 5 ani. Numai ca nu i-am purtat niciodata. Am incercat dar sinteam ca ma deranjeaza. La servici fac control anual inclusiv la ochi. Nu cred ca mi-a mai crescut. In cazul asta nici nush ce sa fac.
Mai gasisem un site, foarte bine facut aceasi poveste frumoasa http://www.renuntalaochelari.com/

Legat de purtatul ochelarilor, sunt incomozi si nu le vad rostul. M-am interesat si de operatie, sunt destul de simple si sigure. Mi-am propus cand chiar o sa simt nevoie sa fac o astfel de operatie, (asigurarea mea acoperind-o fara probleme. Si maine as putea sa o fac dar ceva ma retine, momentan)
2 0
Ochelarii vă deranjează doar la început, o săptămînă sau două, pînă cînd mușchii ochiului se obișnuiesc cu starea de relaxare pe care v-o permit ochelarii. Cum spuneam și la altă întrebare, scopul ochelarilor nu e să vindece ceva. Și invers, faptul că nu-i purtați nu vă strică ochii. În schimb cu ochelari (dacă sînt făcuți pe măsură) veți scăpa de încordarea de acum, cu care v-ați obișnuit încît nu o mai simțiți, dar care e obositoare. Și veți putea în sfîrșit vedea clar la distanță.
0 0
In privinta ochelarilor sunt informat, pe mine ma interesa deca aceste exercitii pot ajuta la ceva. Am mai auzit de ochelari pineholes, care cica daca ii porti zilnic cate 15 min, tot asa iti indrepti vederea.
0 1
Eu unul nu reușesc să găsesc o descriere deșteaptă a exercițiilor. Peste tot găsesc ignoranți de genul celor care confundă reflexia cu refracția sau care simt nevoia să bage comentarii (sau etape ale exercițiului!) cu mutarea energiei vitale dintr-un punct în altul al corpului sau alte bazaconii.

Asta mă face să cred că exercițiile astea sînt simple povești, propagate de oameni care poate cred sincer în ele, fără să le înțeleagă, sau de oameni care au un interes.

În orice caz, din ce citesc înțeleg că oftalmologia actuală respinge categoric forma asta de „tratament” (inclusiv ochelarii cu perforații).

Pe de altă parte nu cred că exercițiile vă pot face rău. Faceți-le și verificați ce efect au. E bine să știți totuși că dorința de vindecare vă poate da impresia vindecării. Ar trebui să vă măsurați dioptriile înainte și după exerciții, dar în condiții cît mai egale: aceeași oboseală a ochilor, aceeași oră din zi, aceeași strălucire a luminii ambiente înainte de măsurare, același aparat, același oftalmolog etc. Așa veți putea evalua cît mai obiectiv efectul exercițiilor.

Apoi spuneți-ne și nouă. Rezultatul cîtorva zeci de ani de cercetare pe tema asta a fost că exercițiile nu corectează miopia, dar poate dumneavoastră veți fi o excepție.
2 plusuri 4 minusuri

Mi se pare foarte ciudat că acest tip de site, ca vedereperfecta încă există. Am dat peste o mulţime astfel de site-uri care vând diverse visuri şi toate arată la fel. E un tipar privind designul site-ului, modul de redactare a mesajului, tipul de informaţii oferite. Practic nu cred că există vreo probabilitate de a greşi dacă ieşi de pe un astfel de site la o secundă după intrare, bazându-te doar pe design.

Mi se pare ciudat că cică îl cheamă Dinu pe insul care a descoperit secretul vedere veşnice. Dinu pare un nume predestinat pentru minuni. Am mai dat de alţi Dinu pe alte site-uri asemănătoare. Or fi din familie?

Ce "pute" la astfel de informaţii:
- habar nu avem cine e de fapt Dinu ăsta şi dacă povestea lui e adevărată.
- dacă, într-adevăr, descoperi tu o metodă care ţi-a redat vederea şi ţi-a tăiat 15 dioptrii, atunci scrii un articol, te faci doctor, vorbeşti cu un doctor - faci ceva cu sens pentru a-ţi valida teoria. În niciun caz nu faci un site. Decât dacă vrei să fraiereşti oamenii. Mă gândesc că s-ar putea să fie, de fapt, o copie de pe o variantă în engleză. Poate cineva are răbdare să caute...
- nu ştim nimic despre alte cazuri clinice, dacă metoda a funcţionat şi pe altcineva decât Dinu. Inşii care, chipurile, mărturisesc pe site despre cât de bună e metoda există? De unde ştim? Nu avem telefonul lor. Cel mai probabil sunt imaginari...

La urma urmelor care e probabilitatea ca Dinu - adică, aşa... un băiat curios de pe malul Dâmboviţei - să fi descoperit o metodă miraculoasă de a vindeca ochii, iar mii de cercetători din lume care se ocupă zi de zi cu asta, ştiinnd ce fac, nu? ZERO? Zero virgulă 1? Nu... zero.

Senior (11.9k puncte)
1 0
Da si eu sunt sceptic in felul meu, nu am cumparat niciodata vise de pe internet. Referitor la nume ca exista sau nu, nu prea conteaza. Am mai gasit un site http://www.renuntalaochelari.com/  care la fel un domn Flavius Turcan face miracole. M-am abonat la newsletters de vreun 1 an si am primit diferite informatii gratuite, dar pe care nu le-am testat niciodata. Nush daca sunt prefacuti 100% deoarece acesti oameni tin seminarii in toata tara in diferite orase. Singura problema e ca un astfel de seminar costa 500-700 de lei. Daca ar fi fost pana intr-o 100 as fi mers de curiozitate deoarece in fata iti dai mai usor seama daca e impostor sau nu. Chiar as fi curios daca exista oameni care se duc la seminariile lui, si ce pareri ar avea.
3 0
Eu am fost odată la meditaţie transcendentală, de curiozitate. Nu era aşa scump. Era şi Gyuri Pascu pe acolo. Cascadorii râsului. O ceată de creduli (formată din diverse persoane onorabile, la primă vedere, ca doctori, avocaţi, economişti) care "primeau" energie de la un maestru asiatic dintr-o poză agăţată sus pe perete,  ce probabil dormea bine-mersi prin America. "Învăţai" să rezişti otrăvirii, să salvezi lumea în caz de atac nuclear - printre altele - dar de bază era vindecarea celui de lângă tine, folosind energiile Universului.

Spălarea creierului merge la orice nivel, de la la strungar (dacă-or mai fi în România...) până la preşedinte (şi al nostru chiar e, "sfârtecat" între Nety, Manolea şi flacăra violetă).
0 plusuri 3 minusuri
100% e vrajeala! Pariez salariul meu pe o luna ca nu e pe bune. Nu da banii!
Novice (248 puncte)
...