Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
379 vizualizari
Populatia creste intr-un ritm sustinut.

Exista pericolul ca intr-o zi sa nu mai putem "locui"  in orasul nostru, din cauza supraaglomerarii? Se poate ajunge la un  "colaps"  din punctul asta de vedere?

Ce efect ar putea avea asupra calitatii vietii?
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
Principala problema care o vad o constituie traficul infernal. Alta problema ar fi cu cat e orasul mai mare, cu atat vei pierde mai mult timp pe drumuri.

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri

Nu trebuie să ne gândim prea mult ce s-ar putea întâmpla. Trebuie doar să tragem cu ochiul în ograda "vecinilor", prin China sau India, în țările cu densitate mare de populație: condiții mizere de trai, de lucru și salariul care tinde la zero. Desigur, să nu uităm nici de amprenta de carbon pe care aceste state o lasă, nici nu vreau să mă gândesc ce va fi peste 50 de ani în aer.

La un colaps se va ajunge atunci Pământul nu va putea susține nevoile tuturor locuitorilor săi, adică pur și simplu nu vom mai avea resurse suficiente pentru a hrăni întreaga populație. Chiar și acum există peste un miliard de persoane subnutrite în toată lumea, iar în jur de 3 miliarde nu au acces permanent la apă potabilă. Partea funny e că în același timp există peste 1 miliard de persoane supraponderale. Deci unii mănâncă până se sparg, iar alții nu știu ce e aia banană. Există un puternic decalaj al distribuirii resurselor la nivel global, decalaj care din fericire (din câte știu eu) a început să se micșoreze în ultimii ani.

Desigur, unul dintre factorii acestei creșteri masive a populației este și prostia umană, părerea mea. Oamenii fac copii fără a fi în stare să evalueze starea materială în care se află, nu se întreabă dacă pot să le ofere o bună educație, dacă pot să le susțină dezvoltarea, atât intelectuală cât și fizică. Părerea mea e că nu faci un copil ca să îl ții pe stradă, dar asta e doar o părere...

Experimentat (3.5k puncte)
0 0
Cu toate ca exista aceste probleme majore create de supraaglomerare(la unele chiar au gasit solutii , e drept temporare), si pe care le-ati mentionat, se pare ca inca nu s-a ajuns la "Limita" suportabilitatii.
Insa daca problema resurselor ar fi majora, supraaglomerarea, ar cauza un fel de "selectie" care ar reduce drastic populatia?
Sau prevedeti , ca oamenii sa gaseasca noi locuri de resurse si noi habitate, extinzandu-se chiar pe alte planete de exemplu, de ce nu?
...