Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
328 vizualizari
Eu sunt de parere ca avansul stiintific si tehnologic este strins legat de resursele alocate.Resursele totale disponibile ale PLANETEI sunt inevitabil limitate, o exploatare mai mare poate aduce daune ireversibile mediului inconjurator. In fapt, este destul de sigur ca va veni o vreme cand planeta va deveni de nelocuit(Deja suntem 7 miliarde de locuitori).Rezulta ca cit de curind omenirea trebuie sa faca planuri de EXPANSIUNE SPATIALA.Altfel  S-AR PUTEA SA NU AVEM TIMP SA FACEM SALTUL LA O CIVILIZATIE DE TIP 2 !-Aste este de fapt si urmatoarea intrebare pe care o pun.
Junior (435 puncte) in categoria Tehnologie
0 0
Ritmul avansat pe care il experimentam cu totii nu e nimic altceva decat rezonanta care poate fi simtita de la cele mai mici pana la cele mai mari niveluri acestea datorita interferentelor energetice ce afecteaza intregul sistem solar cauzant o schimbare in vibratie.
Problema cu planeta nu este viabila intrucat daca am fi trait in echilibru cu noi si universul nu s-ar fi ajuns aici dar cred ca o "curatare" e pe cale sa ne trezeasca la realitate.
Intrebarea ar fi daca vom reusi sa facem saltul in afara matricei si asta ar trebui sa va puna pe gandit.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Pe langa resursele alocate, cred ca progresul e conditionat de existenta unor oameni care pot sa duca lumea spre urmatoarea treapta evolutiva, oameni ca Newton, Einstein, Tesla. Datorita oamenilor de talia lor avem astazi o cunostinta atata de extinsa legata de lucrurile care ne inconjoara, cunostinta care, desigur, implica si progresul tehnologic.
Experimentat (3.5k puncte)
0 0
Pacat de Tesla ca l-au mazilit americanii imediat dupa esecul experimentului Philadelphia
0 0
experimentul ala chiar a avut loc? :)
0 0
Stiai ca fizica newtoniana este ideala chiar fictiva iar cercetarile recente in domeniul mecanicii cuantice practic distrug conceptele lui Newton?
Progresul e contrafacut intrucat toti se lasa pacaliti de aparente fara fond doar cu forma...
Iar evolutia e marginita doar de mentalitati reduse conduse de turma.
1 plus 0 minusuri
O determinanta e competitia (concurenta).  O alta determinanta e criza de: energie, materii prime.  O alta determinanta e conflictul (razboiul) si o mai fi si altele, precum cele mentionate  in alte raspunsuri.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Materii prime se cunosc doar ca lacomia isi spune cuvantul.
Inca mai crezi ca viata e competitie!? AI PIERDUT...
0 0
Corect Nelu-In cazul razboiului da.Intotdeauna in toata istoria razboaiele au determinat avansul stiintific si tehnologic.Daca nu era al doilea razboi mondial mai aveau americanii asa tehnologie?Au luat totul de la Nemti.I-au luat chiar si pe nazisti si acestia au lucrat pentru Americani.
0 0
Asta e un progres contrafacut intrucat ne miscam pe orizontala nu pe verticala.
Evolutia e in mintea fiecaruia iar metode noi de a ne omari intre noi le-as numi chiar regres.
Razboiul a fost de fatada cat timp se miscau alte lucruri dupa scena... de mult nu se mai joaca pe fata cartile iar cu cat mai repede o sa intelegem cu atat mai bine o sa ne fie.
...