Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
1.3k vizualizari
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
După ultimele cercetări, observații, s-a ajuns la concluzia că neuronii se pot regenera. Lăptișorul de matcă e un ingredient care poate să facă așa ceva.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Cum adică "lăptişorul de matcă"? Deci doar în condiţii de experiment, de laborator?
Dar fără acest lăptişor, adică natural, nu se pot regenera?
0 0
Lăptișorul de matcă e un produs cît se poate de natural.
0 plusuri 0 minusuri

 din pacate, nu ( asta din cate stiu eu)

 

Novice (105 puncte)
0 1
Ne puteti spune si de ce nu?(desigur daca detineti informatii)
0 plusuri 0 minusuri

Nu,neuronii nu se pot regenra,cel putin nu pe cale naturala. Exista insa nevrogliile(celule gliale),care sunt un fel de "ajutoare" ale neuronilor,avand rol de sustinere,de transmitere al impulsului nervos,de hranire,de digestie a resturilor neuronale.Aceste nevroglii au capacitatea de a se divide si sunt de 10 ori mai numeroase decat neuronii.

Novice (157 puncte)
0 0
Insa numai neuronii sunt capabili sa transmita dintr-o parte a sistemului nervos central in alta sau la organele de simt (tur-retur).
Din ce  imi amintesc eu la anatomie se spunea ca neuronii "explodeaza" in timpul vietii embrionare apoi nu se mai divid, desi unii cresc foarte mult.
Recent insa am citit despre APOPTOZA ( moartea celulara programata) si ma gandeam ce legatura are cu faptul ca neuronii mor la "varste" inaintate? Si inca ceva, cu cat sunt "folositi" mai des neuronii isi pastreaza mai bine functiile.E un fel de "antrenament"(exemplu cei in varsta au memorie buna, daca fac des exercitii de memorie sau solicita creierul din punct de vedere intelectual)
0 0
Nevrogliile au  doar rol de ajutorare in  transmiterea impulsului nervos intre neuronii "vecini",trebuia sa fiu mai explicita,mersi de completare.
...