Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
441 vizualizari
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
Nu înţeleg întrebarea. Poate ne daţi câteva detalii...
1 0
Imi cer scuze, inca nu sunt obisnuit cu toate functiile site-ului.
Rationamentul meu era urmatorul: Daca Big-Bangul a fost o explozie "haotica" care a condus in cele din urma la "construirea" unei "ordini" bine stabilite, chiar pana la inteligenta,atunci de ce o simpla explozie, haotica de altfel, a unei bombe nucleare de exemplu, nu conduce la "construirea unui oras" ,sau de ce nu produce efecte pozitive?
Sau exista posibilitatea ca aceste "efecte"  de organizare, "constructive" sa existe dar sa le scapam din vedere?
0 0
Pai la explozia big bangului s-au format miliarde de miliarde de miliarde de stele. E si normal ca la un asemenea procentaj sa se formeze absolut orice iti trece prin minte.

Daca ipotetic am detona un infinit de bombe, teoretic s-ar putea forma un oras cu tot cu oameni !
2 0
Faci abstracţie de cicluri, la big bang nu s.a format nici o stea ci legile fizicii (comportamentul materiei) după care este posibilă formarea stelelor. Big bang e diferit pentru ca e precedat de fenomene atemporale, nonspaţiale, indefinite. Bomba atomică e desen animat, artificiu de Anul Nou. Noapte bună.
1 0
Teoretic, un oraș poate lua naștere in urma unei explozii nucleare, dar dacă tot te raportezi la big bang și univers...așteaptă și tu câteva miliarde de ani ca sa vezi efectul.
0 1
Big Bang-ul nu a fost o explozie haotica. In primul rand nu a fost big si nici bang.
Il al doilea rand, nu s-a ajuns la o ordine bine stabilita, din contra, entropia creste. Momentul zero entropic a fost chiar inainte de big bang.
Un oras bine definit, poate fii construit intr-un singur fel(entropie mica) si
distrus intr-o infinitate de feluri ( entropie mare). Ideea ca devenim din ce in ce mai organizati este o prostie. entropia creste
0 0
"Ideea ca devenim din ce in ce mai organizati este o prostie".-tocmai ati enuntat una! :)
1 0
Teoretic , spuneti ca ar fi posibil sa se formeze un oras?
Si care ar putea fi probabilitatea?
Tineti cont de faptul ca un eveniment cu probabilitate de 1 / 10 la puterea 50 este considerat de matematicieni drept un eveniment care nu se produce niciodata.

1 Raspuns

1 plus 1 minus
Acea explozie chiar conduce la construirea unui nou oraş, sau mai bine zis la reconstruirea oraşului ţintă; ei bine asta dacă mă rezum exact la înţelesul propriu al întrebării.
Experimentat (1.7k puncte)
...