Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
500 vizualizari
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
N-as fi crezut ca puteti pune o intrebare care a fost lamurita acum vreo 2 secole !

Nu trebuie descoperita "vreo veriga", pentru ca este evident ca Omul face parte din regnul animal ! In epoca geneticii s-a demonstrat ca suntem legati nu numai de animale, ci chiar si de prima bacterie de pe Pamant !

Stiati, de pilda, ca impartiti jumatate din gene cu ...varza ?
0 0
Cu varza (in ce priveste genele )sunt de acord, dar ca  lucrurile vechi (de vreo 2 secole) sunt neaparat "bune" nu sunt de acord.
Sa explic de ce: teoria evolutiei pretinde ca este vorba despre o transformare evolutiva a unor specii in alte specii. Acest lant evolutiv are loc in milioane de ani si se bazeaza pe dovezile fosile in principal si pe caracteristicile anatomice etc etc.
Problema pe care o observ este ca in timp ce evolutia a ajuns pana la maimute, se sare deodata la om.Pentru ca dovezile fosile intermediare de tipul om-maimuta sunt foarte rare, sau neconcludente.
Daca omul ar fi evoluat din maimuta de ce nu exista inca aceasta "semi"specie? De ce exista doar maimute si  se trece direct la Om evoluat cu limbaj etc etc.
 Daca evolutia presupune ca indivizii cei mai bine adaptati pot supravietui,  la momentul lor , de ce nu au supravietuit oamenii-maimuta, pentru ca astazi sa li se gaseasca fosilele?
0 0
Cine a spus ca nu se gasesc fosile ??? Sunt destule, intrati pe site-urile specializate in istorie evolutiva (nu am sa dau nume aici) si veti vedea ca sunt multe dovezi si chiar foarte concludente. Si inca se descopera... In ultimii ani, alaturi de dovezile paleontologice vin si cele genetice, extrase tot din fosilele gasite.
Mai mult, in ultimul timp chair si biserica incepe sa accepte teoria evolutiei, evident prin prisma operei lui Dumnezeu, adica si evolutia face parte din Lucrarea Domnului. E o modalitate de a aplana conflictul intre cele doua ideologii, pana la urma...
0 0
Mai mult, in ultimul timp chair si biserica incepe sa accepte teoria evolutiei, evident prin prisma operei lui Dumnezeu, adica si evolutia face parte din Lucrarea Domnului. E o modalitate de a aplana conflictul intre cele doua ideologii, pana la urma...     Biserica face orice doar ca să nu-și piardă enoriașii și respectiv venitul. Cînd un orb îl conduce pe alt orb ambii vor cădea în groapă. Nici în rîndul evoluționiștilor nu există unitate,în schimb există o mulțime de falsuri în ce privește fosilele. De ce a ,,evoluat,, creierul uman dacă oamenii nu folosesc decît o mică parte din capacitatea lui. Cum???
0 0
Dacă te uiți la unii, ce păr au pe piept, picioare, mîini și barbă, mai au și o frunte teșită; chear că te duce gîndul la maimuță.
0 0
Si totusi  "unii, cu păr  pe piept, picioare, mîini și barbă, mai au și o frunte teșită " stau la bloc nu in padure! Pentru ca au evoluat? :)

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Daca te referi la "australopitec" sau la "Omul de Cro-magnon", da, acestia au existat dar nu mai exista.

In schimb rudele cele mai apropiate din regnul animal sunt maimutele antropoide.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Da, nu mai exista, dar descoperim ca avem intr-o anumita masura o parte din ADN-ul lor.
In acest moment arborele evolutiv al omului este ramificat in foarte multe specii care au disparut, s-au contopit, etc.
Nu nimic socant in asta, si in cazul altor familii anumite specii s-au distantat mult de trunchiul familiei din care provin.
Cu adevarat remarcabil la om este dezvoltarea complexitatii creierului. Aici e o alta discutie...
...