Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
502 vizualizari
Mă refer la o ploaie de fragmente de meteoriţi cu efecte la nivelul solului...

Cât de des se întâmplă aşa ceva pe Terra, nu neapărat în zonele de uscat?
Senior (8.1k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Da, imagini numai bune de folosit de creatorii de filme cu subiecte apocaliptice de la Hollywood.

Evenimentul ar trebui să lase ceva urme în conştiinţa publică. Nu în fiecare zi ni se arată cât de vulnerabilă e planeta în faţa diverselor pericole.

Vorbim de probabilităţi foarte mici ca astfel de incidente cu urmări serioase să aibă loc, dar, pe de altă parte, e clar că posibilităţile tehnice actuale de a prevedea un asemenea eveniment şi de a anula un asemenea pericol sunt aproape nule.

4 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus
ciudat este ca sa gasit o ipoteza ca un OZN A DISTRUS OBIECTUL IN CADERE DECI DEZINTEGRAREA SA PRODUS DATORITA OZN A SALVAT RUSIA DE LA O CATASTROFA SIMILARA CERNOBALUL
Junior (575 puncte)
0 0
Cine a găsit ipoteza? Pe bază de ce?

Am căutat pe internet „ipoteza” asta și am găsit în mai multe locuri un filmuleț în care niște efecte optice nevinovate, cauzate de murdăria de pe parbrizul mașinii din care s-a filmat, sînt interpretate ca OZN-uri. Hai să fim serioși. În afară de asta mai aveți ceva?
1 plus 0 minusuri

    Salut, ceva asemanator s-a intamplat in anul 1908, in centrul Siberiei, atunci cand un corp ceresc s-a dezintegrat la o altitudine de aproximativ 5 km. http://www.guardian.co.uk/theguardian/from-the-archive-blog/2013/feb/08/tunguska-asteroid-comet-1908-siberia

Junior (1.4k puncte)
1 plus 0 minusuri
Nu am la cunostiinta de evenimente chiar ca in Russia dar am vazut un meteorit in cadere.

Cred ca aveam vreo 13 - 14 ani undeva in zona Arges. Era intr-o dimineata si inca nu se luminase de ziua.  La o distanta estimata de mine la cativa km, o minge de foc pe care eu o vedeam de marimea unei mingii de tenis, a descris un arc in cadere. In coborare, s-a desprins in 3 bucati iar apoi cele trei bucati s-au stins exact inainte de a atinge pamantul.

Am studiat mult cerul si uneori am vazut lucruri pe care inca nu mi le-am explicat, dar atunci am fost sigur ca era un meteorit. Si acum ma consider un norocos pentru ca poate sa treaca o viata si sa nu mai vezi un meteorit in cadere atat de aproape.
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Nu am vazut cazind insa am vazut un corp pe cer cindva undeva de marimea Lunii de pe cercare avea un fel de coada si se deplasa in cadrul vizual asa de la nord la sud pe cerul dinspre est.Niciodata nu am stiut cea putut sa fie acel corp.Atunci cind lam vazut am chemat mai multi oameni sa vada si ei ,deci sint cred ca vreo 6-7 persoane ce au vazut acel fenomen care imediat a doua zi eu citii ziarele ,ma uitai la Tv dar nimic nu sa spus despre ce eu vazusem.Nu spun in ce an a fost decit daca e sa ma intrebe cineva si este interesat si intr-un mesaj ceva.Dar stiu sigur ca nicaeri nu sa spun absolut nimci despre ce eu vazusem.Un corp ca si Luna pe cer cind este plinasi avind un fel de coada care ardea.Corpulnu era rotund perfect avea ceva colturi in fata era cumva neregulat si se deplasa nu cu viteza f mare,adica lam putut urmarii citeva minute pina sa dispara de tot.
Junior (392 puncte)
...