Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 2 minusuri
3.3k vizualizari
Care este ingredientul activ si cum actioneaza acesta?

O cunostinta mi-a povestit ca de fapt ar fi vorba numai de marketing, iar calgonul nu ar fi benefic. Sotia spune altfel...
Senior (11.9k puncte) in categoria Informatii utile

2 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

Apa dura contine o cantitate mare de saruri de Ca si Mg (din straturile de calcar, respectiv din dolomita, strabatute de apa utilizata de noi). Ea prezinta caracteristici dupa care o putem identifica: gust neplacut, legumele nu se fierb cum trebuie, spalatul implica un consum mare de produse dedicate... si, precum bomboana de pe coliva, ne trezim si cu depuneri de piatra in instalatii...

Poti face un test ca sa vezi cat de necesar iti este un produs anti-calcar: spala ceva din sticla si lasa-l sa se usuce; vei vedea cat de patat ramane de la saruri (stropi albi).

Daca nu dedurizezi apa, o parte din produsele de spalat vor fi neutralizate de aceste saruri, ceea ce va duce la un consum mai mare ca sa poti obtine o spalare eficienta.

Daca sarurile se depun pe componentele masinii, ele actioneaza ca un izolator si nu mai permit transferul de caldura, se va consuma energie mai multa iar uzura pieselor va creste din cauza frecarilor. Plus alte complicatii care pot aparea, datorita functionarii necorespunzatoare...

Vestea cea buna este ca, daca nu vrei sa dai banii pe calgon, gasesti si alte produse mult mai ieftine si care (parerea mea, ca utilizatoare de asa ceva) sunt comparabile ca eficienta, la un raport calitate/pret mult mai convenabil si mai de bun-simt (cred ca un mare procent din pretul calgonului este reprezentat de marca, nu neaparat de calitati de-a dreptul magice, dupa cum il prezinta ei).

O alta varianta este sa iti instalezi dedurizatoare...

Precum vezi... ai de unde alege... ;)

Junior (950 puncte)
selectat de
0 plusuri 2 minusuri
Apa dură duce la depuneri de calcar pe elementele care încălzesc apa. În timp, pe măsură ce depunerile de calcar cresc, acestea pot cauza defecţiuni ale sistemului de încălzire. Depunerile de calcar sunt deasemenea o problema şi pentru tambur, ţevi şi furtune. Ţevile corodate şi furtunele care au scurgeri pot deasemenea să ducă la defecţiuni ale maşinii de spălat şi pot cauza inundaţii.
 
Calgon foloseşte la protejarea TUTUROR părţilor vitale ale maşinii dvs. de spălat, împotriva defecţiunilor cauzate de depunerile de calcar. Calgon nu doar previne depunerea calcarului pe elementele ce încalzesc apa, ci foloseşte şi la protejarea tamburului, a ţevilor, a furtunelor, pompei şi în general a tuturor elementelor maşinii dvs. de spălat care intră în contact cu apa.
 
Descrierea de pe site-ul lor :)) Parerea mea? Doar chestii de marketing
Experimentat (3.5k puncte)
0 0
daca vrei sa te mai documentezi, uite aici:
http://www.calgon.ro/faq.php
...