Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
780 vizualizari

     Aceasta intrebare este legata de intrebarea de mai jos pusa recent pe forum.Cu toate ca nu este recomandat de fabricant sa lasam cuptorul cu microunde sa mearga in gol, eu am incercat acest experiment timp de 2 min pe raspunderea mea.Am observat o incalzire destul de puternica a platoului de sticla si chiar a peretilor de metal.Stiind principiul de functionare al microundelor in contact cu alimentele ( care contin apa,grasimi,substante) nu inteleg de ce, cum se incalzeste interiorul gol fara o sursa de umiditate.Cuptorul este fara grill.

         http://www.scientia.ro/qa/13166/intampla-microundele-emise-cuptor-microunde-intampla-cand-cuptorul-microunde-este-pornit

Experimentat (1.6k puncte) in categoria Fizica
0 0
Poate fi din cauza umiditatii din aer. ( daca ai pune la uscat cateva kg de haine in camera, aerul va absorbi lejer 2 litri de apa,  nefiind capabil sa sesizezi acest lucru, in schimb bacteriile si microorganismele din incapere vor creste exponential.)
0 0
Asa m-am gandit si eu dar nu pot fi sigur, am sa ma mai fac ceva experiente sa ma lamuresc daca asta poate fi cauza.
0 0
Poate fi chestiunea cu prea marea umiditate. Dar mă gândesc că poate fi vorba şi de materialul, metalul din care sunt făcuţi pereţii cuptorului.

Dacă metalul din care sunt făcuţi pereţii este bun conductor, microundele sunt respinse de stratul de atomi de la suprafaţa metalului, deci nu ar trebui să se încălzească pereţii.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Pereții interiori ai cuptorului sînt făcuți din material de proastă calitate sau din tablă de fier. Materiamele feromagnetice de încălzesc în cămpuri magnetice de frecvență mare, chear și la 50 Hz. ce să mai zici de 10 GHz ( Giga Hertzi).
Experimentat (3.3k puncte)
...