Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
797 vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Diverse

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Sincer, mi-e indiferent dacă sunt ori nu sunt eutanasiaţi. Nu m-ar deranja dacă s-ar găsi o soluţie decentă, care să permită animalelor să piară natural.

În schimb sunt pentru strângerea lor din localităţile României cu orice preţ. Bucureştiul, dimineaţa, este o mare hazna, plină de excremente de maidanezi. Parcurile bucureştene sunt focare de infecţie, copiii jucându-se literalmente prin aceste excremente.

România, ţară europeană? Câinii ne fac orice localitate să arate a Africa ori Asia subdezvoltată.

Senior (11.9k puncte)
1 0
In Bucuresti am observat ca majoritatea excrementelor nu vin de la maidanezi,ci de la stapanii de caini care ies cu ei la plimbare si sunt prea comozi sa se duca pe spatiul verde sau si mai bine,sa ia o punguta cu ei,si lasa cainii sa se usureze pe trotuar sau pe strada. Am atras atentia catorva femei in varsta(cam asta e modelul standard de posesor de caine la bloc) care mergeau frumos in fata blocului vecin si asteptau sa isi faca treaba catelul apoi se intorceau linistite acasa. Nu va zic ce scandal a iesit...
1 0
:) De dimineata mergeam pe trotuar si dintr-o data, nu va spun pentru ce motiv, mi-am adus aminte de raspunsul lui Quark ("Bucurestiul ... o mare hazna"). Si mi-am zis: "La ce e pe trotuar ar trebui sa fiu al naibi de norocos!"
2 plusuri 0 minusuri

Din cîte îmi dau eu seama, problemele și soluțiile sînt după cum urmează:

Probleme:
- cîinii agresivi care mușcă trecătorii și uneori îi omoară,
- cîinii care latră fioros, de la mică distanță, chiar dacă nu mușcă, și care astfel sperie lumea, inclusiv copiii și persoanele slabe de inimă (la propriu),
- cîinii care se fac stăpîni pe trotuare, alei, intrări în bloc, scările blocului etc. și îi împiedică pe oameni să treacă pe acolo (ieșitul din casă poate deveni un adevărat calvar),
- cîinii purtători de boli, mai ales transmisibile la om,
- excrementele de pe străzi, din parcuri, din metrou etc.,
- cadavrele de cîine din oraș,
- puii maidanezilor, care pe stradă vor avea și ei o viață chinuită.

Soluții:
- adopția,
- vaccinarea,
- castrarea și sterilizarea,
- închiderea în cuști,
- eutanasierea,
- omorîrea fără alte scrupule (prin otrăvire etc.),
- oamenii care hrănesc maidanezii fără să-i adopte să fie amendați,
- oamenii care-și lasă cîinii pe drumuri să fie amendați,
- un sistem prin care stăpînii care vor să renunțe la cîini s-o poată face.

Scopul este eliminarea totală a cîinilor vagabonzi, cît mai curînd. Pentru asta probabil soluția cea mai bună este una care combină toate soluțiile.

Cine vrea să adopte maidanezi s-o poată face fără prea multe formalități, dar să-și țină cîinii să nu mai ajungă pe străzi, să-i vaccineze și să-i castreze / sterilizeze. Dar soluția asta nu e suficientă, pentru că dintre „iubitorii” de animale o bună parte sînt iubitori doar cu gura, iar cîinii vagabonzi sînt mult mai mulți decît pot fi absorbiți de adevărații iubitori, cei dispuși să-i ia acasă.

Cîinii agresivi trebuie eliminați imediat. Pentru ei absolut orice soluție mi se pare acceptabilă. Cei extrem de agresivi trebuie otrăviți dacă nu face nimeni nimic în termen scurt. Dar probabil închiderea în cuști e soluția cea mai umană pentru ei. Dacă închiderea lor în cuști nu e o soluție fezabilă (din motive de spațiu și cheltuieli), e bună și eutanasierea.

Cîinii care mai pot fi suportați pe străzi pînă mor natural să fie vaccinați și castrați / sterilizați. Astfel de cîini trebuie marcați cumva încît să se vadă de la distanță (de exemplu cu spray de vopsea).

Cățelușii să fie ridicați și oferiți spre adopție, în toată țara. Ei se adoptă ușor în număr mare, spre deosebire de cîinii adulți.

Expert (12.9k puncte)
1 0
Felicitari pentru seniorat!
2 0
O alta solutie ar fi exportul lor catre tarile asiatice unde se mananca caini.  La cati caini are Bucurestiul s-ar face o afacere foarte profitabila :)  (glumesc desigur)
Din cauza folosirii foarte stupide a fondurilor obtinute , maidanezii bucuresteni sunt vaccinati, castrati, aleatoriu. Degeaba castrezi 100 de caini si mai lasi 4. Anul urmator vor trebui alti 100 castrati.
0 0
Maidanezii trebuie EUTANASIATI IN MASA pina la disparitie totala . Si cutomanii castrati si dusi la psihiatrie .
0 plusuri 0 minusuri
Plec de la ideea ca oamenii sunt de vina pentru cainii aflati pe strazi.Nici iubitorii  nici neiubitorii de animale nu vor ca aceste fiinte sa traiasca pe strazi.Eutanasierea cainilor poate fi o optiune numai ca solutie ultima (numai dupa ce s-au epuizat multele solutii (inclusiv cele ale Senorului  Adi ) pe care nimeni nu le-a aplicat in totalitate).Cred ca de baza ar trebui sa fie amenda mare pentru cei care-si abandoneaza cainii (in special puii).Castrarea cainilor ar trebui inceputa din curtile oamenilor (in general aceia abamdoneaza).Apoi educatia in scoli .Pentru murdaria lasata pe trotuar as da tot amenda care sa poata sa fie echivalata cu munca in adaposturile de caini .Cainii alfa ar trebui stransi pentru ca numai ei sunt capabili de haita.Mass media ar trebui sa acorde spatiu gratuit educatiei si publicitatii spre adoptie.

NU sunt de acord cu eutanasierea. Pentru mine este o onoare ca sa relationez cu alta specie.Am avut si am momente de magie naturala cu caini si pisici.

Inainte de raspunsurile dvs. va rog sa (re)cititi Esenin-Cantecul catelei si Nichita-A cumpara un caine

P.S. O propunere. Sunt convins ca putem sa facem impreuna (scientia) un plan de rezolvare a problemei .
Junior (928 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Da... cum rămîne cu eutanasierea altor specii cum ar fi: tigru, pantera, gorila, urs și multe alte specii pe cale de dispariție. Cîinii de oraș nu-s pe cale de dispariție.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Nu inteleg legatura cu intrebarea. Cred ca sacrificarea in masa a animalelor ar face un mare "deranj" in planul inevidentei.Totusi nu pot sa-mi explic de ce nu reactionez la fel si pentru carnea pe care o consum. Poate are legatura cu "vanator-vanat" sau cu faptul ca asa am fost educat  culinar.
0 0
Exterminarea maidanezilor trebuie facuta cit de curind ,maidanezii trebuie exterminati .
...