Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.3k vizualizari
Din păcate pentru rasa umană, putem face şi asemenea topuri. Există un asemenea clasament macabru, pe baza numărului de morţi?
Senior (8.1k puncte) in categoria Istorie

4 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Nu am cifre foarte exacte, insa putem considera ca a fost cel mai mare daca privim raportul:  indivizi ucisi ucisi / perioada de timp.
Experimentat (3.6k puncte)
1 plus 0 minusuri
Avand in vedere cresterea exponentiala pe glob putem spune ca holocaustul a fost cel mai mare genocid, raportat la numarul de locuitori totali ai planetei.

Un alt genocid natural (daca il pot numi asa) este cel provocat de malarie. Conform statisticilor pana la 500.000.000 de oameni sunt infestati anual, omorand peste 3.000.000.  La nivel global peste 60 % din populatia care a trait pe Terra a murit de malarie.
Senior (6.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
În comparație cu exterminarea populațiilor, civilizațiilor de pe continentul american precolumbian, de către portughezi, spanioli, englezi, francezi; ce s-a întîmplat în germania în timpul celui de al doilea război mondial: - e un fleac!                                         De genocid, în adevăratul sens al cuvîntului, se poate vorbii, privind la cîte specii de viețuitoare a exterminat, total, o specie arogantă care-și zice :rațională!??
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
La vederea banilor mintea oamenilor se intuneca ! Cel care are 1 leu vrea un milion, cel care are un milion vrea un miliard si tot asa mai departe. Setea de avere nu are limite.
0 0
Genocid înseamnă exterminarea unei specii sau subspecii de viețuitoare. Specia pe două picioare nu-i pe cale de dispariție.
0 plusuri 0 minusuri
Nu cunosc un asemenea clasament, dar pe baza cunoştinţelor generale (neverificate dar verificabile) propun:

1. Lagărele Comuniste

2. WW2

3. WW1

4. Cucerirea Americilor

 

Fiecare din acestea au dus la moartea a mai multor zeci de milioane de oameni (30-80).

 

O altă clasificare se poate face în funcţie de procentajul de populaţie dispărut, deoarece "Holocaust" înseamnă "Ardere integrală" şi topul se poate schimba, conţinând popoarele exterminate.
Junior (941 puncte)
0 0
Eu am citit ca in timpul lui Mao au fost cei mai multi oameni omorati apoi in timpul lui Stalin si deabia pe locul trei mortii din timpul WW2
...