Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
548 vizualizari
Stim ca Luna se departeaza continuu de Pamant ! Cand va parasi (km) orbita Terrei ?
Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Atunci cînd, aflată între Pămînt și Soare, forța de atracție a Soarelui plus forța centrifugă a Lunii va fi mai mare decît forța de atracție a Pămintului. Nu luăm în considerare efectul planetelor: din sistemul solar, fiind foarte mic.
Experimentat (3.3k puncte)
0 plusuri 1 minus
s-ar putea sa se departeze dar pobabil cu mici distante care vor fi compensate ulterior prin apropiere...daca imi spuneti cum s-a masurat indepartarea va spun si eu cum se va produce apropierea...

care ar fi motivul ptr care pamantul si-ar pierde satelitul natural?
Novice (211 puncte)
1 0
care ar fi motivul ???  Pai motivul ar fi ca in fiecare an, Luna se distanteaza de Pamant. Daca la formare era undeva la 40.000 km distanta, astazi se afla la aproximativ 400.000 km.
3 0
Solartec, măsurări foarte precise ale distanței Pămînt–Lună se fac prin cronometrare de pulsuri laser trimise spre retroreflectoarele colț-de-cub puse pe suprafața Lunii de diferitele misiuni americane și sovietice. În ultimele zeci de ani distanța s-a măsurat din ce în ce mai precis, iar în prezent precizia de măsurare e de ordinul milimetrului. După compensarea rotației Pămîntului, librației Lunii, elipticității orbitei Lunii, efectelor mareice etc. a rămas o creștere continuă a distanței dintre Pămînt și Lună de circa 38 mm pe an.

E rîndul dumneavoastră. Cum se va apropia Luna de Pămînt?
0 0
``Daca la formare era undeva la 40.000 km distanta``?oare? cand s-a format?
2 0
Ați promis că ne spuneți cum se va produce apropiere Lunii de Pămînt.
...