Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
443 vizualizari
Junior (453 puncte) in categoria Diverse
0 0
Care e diferența dintre vacă și talangă?
0 0
Daca facem distinctia dintre Iubire si dragoste atunci dorinta prin magie naturala devine dragoste.
0 0
am impresia sau dumneata domnu adijapan faci haz de necaz????poate voi pune o intrebare si va suna ceva de genu care e diferenta dintre adi si japan?sigur ai sti raspunsul.nu?
0 0
Diferența dintre dragoste și dorință e atît de mare încît mai bună ar fi fost întrebarea: care e ASEMĂNAREA dintre ele?

În general întrebarea „care e diferența?” are rost atunci cînd se compară noțiuni foarte asemănătoare, de exemplu portocala și mandarina, CD-urile și DVD-urile, planeta și asteroidul etc. În schimb o întrebare despre diferența dintre elicopter și furculiță e practic lipsită de sens.

Apoi termenii „dragoste” și „dorință” sînt amîndoi polisemantici. Ca să nu fie ambiguități era frumos să fie definiți clar. De unde să știe lumea dacă e vorba de dorința ca aspirație, dorința ca atracție sexuală sau o dorință cum e pofta de ciocolată? La fel și cu dragostea: o fi vorba de sentimentul de iubire, de contactul sexual, de pasiunea pentru un hobby?

Am văzut de multe ori chestia asta pe-aici: unii au impresia că dacă formulează întrebarea cît mai scurt reușesc cine știe ce performanță lăudabilă. Nu se gîndesc că din perspectiva celor care citesc întrebarea lucrurile rămîn foarte neclare.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Dragoste e cand ai cu CINE, si Dorinta cand vrei sa ai si nu ai cu CINE !

Exemplu: Imi place sa conduc Dacia mea, dar visul meu este sa am un Mercedes.

In esenta ne referim la "dragoste" cand e vorba de lucruri sau concepte pe care le posedam si pe care le iubim, si la "dorinte" cand  visezi cu ochii deschisi la ele. smiley

Numai ca aceste dorinte nu sunt "inaccesibile" intotdeauna , uneori ele devin realitate, si nu in ultimul rand, unele dorinte pot fi gresite, deci trebuie sa fii atent ce iti doresti!

Experimentat (1.5k puncte)
...