Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
1.0k vizualizari
Ce se întâmpă cu corpul uman când înbătrâneşte.
Junior (632 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
iMbatranim pentru ca face parte din ciclul natural al organismului nostru din moment ce nu suntem in stare sa ne accesam tot ADN-ul pentru o viata mai lunga desi nici nu trebuie... o intrebare mult mai interesanta ar fi ce e dupa...

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Din cate am mai citit si eu, daca tin bine minte, codul ADN se deterioreaza in timp, ceea ce duce la faptul ca celulele dau 'rateuri' tot mai dese.
Experimentat (3.5k puncte)
0 plusuri 1 minus
Salut.

Totul e ok pina la aproximativ varsta de 25 ani.Dupa varsta de 25 ani radicali liberi ai oxigenului distrug celulele iar acestea nu se mai refac.Din cauza radicalilor liberi corpul uman incepe sa imbatrineasca dupa virsta de 25 de ani.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Probabil ai citit in cartea lui Hawking asta. Eu nu am mai auzit asa ceva.
0 0
Problema ta daca nu ai auzit.Mai documenteaza-te.
0 0
Guys, calm down!
THEBEST, cred ca ar fi normal sa apara si o sursa bibliografica care sa sustina afirmatia facuta!
1 plus 0 minusuri
@Sergiu:Am mai spus ca NU divulg sursele mele de informatie-Citeste urmatoarea lectura:

Desi pare greu de crezut, noi, ca indivizi, nu imbatranim si nu ne imbolnavim de fapt, ci celulele noastre. Sanatatea organismului e dependenta de sanatatea propriilor celule.”In anul 1956, medicul Denham Harman de la Universitatea din Nebraska, a prezentat pentru prima data ceea ce astazi este cunoscut sub numele de ’teoria radicalilor liberi in procesul imbatranirii’. Acest mare pas in cunoasterea medicala a fost, bineinteles, ignorat timp de cateva decenii de comunitatea medicala, pana cand dovezile in sprijinul acestei teorii au devenit coplesitoare, astfel incat ea nu a mai putut fi negata, devenind un fapt incontestabil.”
Dar ce sunt radicalii liberi de oxigen ? Sunt de fapt oxigen in stare instabila – hidroxil, peroxid,superoxid (TOXICI la nivel celular), rezultat in urma actiunii unor factori exogeni si endogeni asupra oxigenului molecular respirat din atmosfera (BENEFIC la nivel celular). Factori exogeni incriminati: fumat, poluare, radiatii, pesticide, aditivi alimentari, medicamente, clorul din apa de robinet etc., iar ca factor endogen esential amintesc stresul, poate inamicul public nr. 1 in tarile dezvoltate.
Radicalii liberi sunt foarte toxici la nivel celular (pe unele constituente membranare, dar cel mai rau este faptul ca actioneaza si la nivelul lantului ADN, producand mutatii, deletii sau insertii de baze azotate purinice si pirimidinice si astfel declansand bolile cu determinism genetic: cancerul, boala Alzheimer, scleroza multipla, glaucomul, cataracta, artroza, ingrosarea arterelor, zbarcirea pielii, pete pigmentare, senilitate si alte stari degenerative. In cazul cancerelor, mutatiile se produc la nivelul genelor oncogene, care, astfel se vor reactiva (ele in mod normal fiind represate imediat dupa nastere). In acest fel, celula respectiva va deveni celula maligna si pornind de la aceasta, daca sistemul imunitar se afla intr-o “ferereastra imunologica”, prin diviziune mitotica se va forma tumora cu exprimare clinica. De mentionat ca in organismul uman se initiaza zilnic cateva zeci de procese neoplazice, dar, acestea trec neobservate deoarece sistemul imunitar isi face treaba (celulele NK – Natural Killer, patruleaza prin organismul nostru si omoara tot ce este nonself, adica, inclusiv celulele canceroase).
Imbatranirea este, prin urmare, nu un proces cronologic cauzat de trecerea timpului, ci mai curand un proces biologic determinat de viteza cu care radicalii liberi sunt asimilati in organism, distrugand celulele, atacand tesuturile si afectand functiile vitale.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Multumesc pentru raspuns!
1 plus 0 minusuri
Pe linga radicali liberi, rezultat al proceselor metabolice mai sint: virusi, bacterii, toxine (surse de radicali liberi introdusi in organism, din exterior), radiatiile cosmice, etc. Toate acestea duc in final la o deteriorare a celulelor constituente ale organismului , pina la stadiul de nefunctionare.
Experimentat (3.3k puncte)
...