Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
278 vizualizari
Senior (8.1k puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

0 plusuri 4 minusuri
Salut.

Neutronii din nucleu.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Mai omule, daca tot vrei sa iei punctele pentru raspuns, fa bine si editeaza-l si da o explicatie completa. Ce e aia, neutronii din nucleu? Pune mana si explica fenomenele, ca de aia de numeste sectiunea Q&A. Nu se numeste intrebari si raspunsuri de 2 lei.

Si da, fa si o poza daca stii despre ce e vorba pe acolo...forte, fenomene, ceva concret...tu chiar nu vrei sa iti fie apreciate raspunsurile? Nu vrei ca atunci cand cineva citeste ceva scris de tine sa ramana cu o idee clara despre subiectul in discutie?

Da-le incolo de puncte si fa un efort mai mare...auzi, neutronii din nucleu...pana si raspunsul asta in 2 peri a iesit pseudo-pleonastic...
0 0
TheBest, esti ZăBest!
Cred ca de la lecturile recente din Hawking ti se trag raspunsurile astea. Mai bine ai citi Levantul, ca sa fii si tu prezidential, ca pe aici de multe ori esti degeaba.
Ridicol raspuns...
Cum influenteaza numarul de neutroni stabilitatea unui atom?
0 plusuri 1 minus
Salut.Hai sa iti fac si schita:

@gogu,Quark-Sa intelegeti si voi o sa va dau un simplu exemplu:Sa luam cel mai simplu atom-atomul de Hidrogen.Izotopii atomului de Hidrogen sunt:

-izotopul cu niciun neutron se numeste Protiu(stabil)(H)

-izotopul cu 1 neutron se numeste Deuteriu(stabil)(D)

-izotopul cu 2 NEUTRONI se numeste Tritiu(Deuteroxid)-nu este stabil ca si ceilalti izotopi ci ESTE RADIOACTIV(Este radioactiv din cauza numarului neutronilor din nucleu).Acum sper ca ati inteles de ce radioactivitatea depinde de numarul de neutroni din nucleu.PA
Junior (435 puncte)
...