Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
957 vizualizari

În mintea oricărui cetăţean farmacia este asociată cu medicina, cu medicamentele.

De ce  Oscillococcinum, un produs homeopat, fără niciun efect semnificativ asupra organimului (e un pic de pateu de raţă şi un pic de zahăr) are un aşa mare succes în România şi nu numai?

De ce ministerul sănătăţii permite această înşelăciune la scară largă?

Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
2 0
Nu numai ca nu are "un pic de pateu de raţă şi un pic de zahăr", are apa care "a memorat" raţa si muuuuuuult zahar. Dilutie de 200C. Trebuie sa ma duc in debara sa rad de ce tocmai am spus.

Si da, e o intrebare la care si eu as dori un raspuns. Dar l-as dori pe cel real.
1 0
Corect - amprenta energetică a raţei... Dar şi dacă ar fi avut un pic raţă, tot de tot râsul ar fi fost.
Ştie cineva cifra de afaceri pe acest produs în România? Cred că ar fi înfiorător să vedem care este preţul prostiei.
2 0
Este genul de întrebări utile pe acest sit de promovare a științei.Probabil că au votat negativ unii care refuză să li se spulbere iluziile despre tămăduirea prin terapii alternative. Nu știu nimic despre acest medicament sau "medicament" și sunt curios dacă e pe lista compensatelor. Nu de alta, dar dacă tot  face atâta bine prin administrarea de informație energetică memorată în structura apei, măcar să iasă și un profit garantat. Uneori simt nevoia să mă uit în calendar pentru a-mi confirma că suntem, totuși, în secolul XXI. Un vot pozitiv pentru întrebare. Aștept și eu un răspuns de la cei care se pricep.
1 0
La prima întrebare, cu succesul Oscillococcinumului, orice poate răspunde.
La cea de-a doua, cu siguranţă Ministerul Sănătăţii nu o va face. Era, oricum, mai mult retorică.
Cât despre voturile negative, ce pot spune? Sunt tot felul de trişti şi pe aici, ce se cred superiori, dar cu creierul varză. Pe unul l-am identificat din nimereală, ştiindu-i stilul. Şi ce să-i facem? Să fie sănătos...

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
In farmacii se vand nu doar medicamente, ci orice produs are legatura mai mult sau mai putin (sau in cazul de fata deloc) cu sanatatea si igiena. Inainte doar medicamentele aveau acces, acum exista inclusiv sampon, pasta de dinti, servetele etc. Asa-zisele suplimente alimentare sunt gazduite cu bucurie in farmacii deoarece au voie si pentru ca se vand in draci. Romanul abia asteapta sa ingurgiteze punga de leacuri.

Dar ce pretentie ai ca gasesti homeopate in farmacii, cand te duci la doctor si ala iti reomanda direct d-astea??? Eu am intrebat un doctor odata daca are idee ce-i ala Oscillococcinum si habar n-avea; il recomanda doar pentru ca avea si el procent la vanzare...
Experimentat (2.6k puncte)
1 0
Majoritatea medicilor recomanda suplimente homeopate pentru a "scapa" de bolnav. De exemplu in cazul gripei sezoniere cel mai bun remediu este consumul mare de lichide si repaosul. Unii pur si simplu nu accepta sa iasa din cabinetul medicului fara "reteta" - "Am fost la doctor si nu mi-a dat nimic, mi-a zis decat sa beau un ceai".
1 0
Da, si asa, da-i pacientului un placebo si poate chiar ii face bine :) Mai ales in cazul, de exemplu, al copiilor, carora nu le poti da pastile ca unui om matur, iar astea cum sunt apa de ploaie poate sa le ia oricine.
...