Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
869 vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Fizica
2 0
Uite, asta e o întrebare de categoria 2.
http://www.scientia.ro/qa/12752/orice-intrebare-are-raspuns
0 0
Greutatea Terrei în al cui cîmp gravitațional? Fără precizarea asta întrebarea e ambiguă și nu i se poate da răspuns.

Iată o întrebare cam la fel de ambiguă, pentru că îi lipsește un detaliu esențial: „Cît de gros trebuie să mă îmbrac ca să nu-mi fie frig?”

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Pai depinde de ce vrei sa-l legi. Avand in vedere gravitatia din sistemul solar daca ar fi sa-l legam de luna, nu cred ca s-ar pune problema de grosime ci de lungimea lui si de rezistenta asupra propriei mase. Cablul se va sustine singur, odata ce va fi scos din campul gravitational al pamantului.

Intrebarea ta ar putea avea o aplicatie teoretica, fictiva precizand ca daca pamantul ar fi asezat usor pe suprafata planetei Jupiter, ce rezistenta la rupere ar avea nevoie pt a putea fi ridicat. In cazul acesta avem masa Terrei si acceleratia gravitationala a planetei Jupiter cunoscute. Restul tine de fizica ! Si calcule !
Senior (6.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Cat mai subtire posibil  !

 

 

Poate di aceste considerat un raspuns la problema ta ?
Junior (625 puncte)
0 0
g, exprimat ca raport între newtoni și kilograme, nu reprezintă în mecanica clasică o forță  ci o accelerație, accelerația gravitațională în acest caz, dacă am înțeles eu bine.
0 0
sa spunem ca o greutate cu masa de 60 de kilograme va trage in jos cu o forta de 600 N ca sa intelegi mai bine. De fapt pentru Terra media este 9,81 N/kg , ea difera de la poli pana la ecuator . la poli e undeva 9,7
deci la polul nord vei cantari mai putin. Asemenea probleme se fac in gimnaziu si liceu , dar trebuie sa avem un corp de referinta fata de care e atras pamantul , logic daca nu ar fi nimic in apropierea pamantului el nu ar avea greutate, deci ar fi deajuns o ata pentru al tine locului. Iata pentru ce imi trebui G , sau masa corpului de care este atras pamantul.
Ea poate reprezenta si o forta dar si o acceleratie , F=m/a sau F=mg
0 0
Mie tot nu îmi e clar, plecând chiar de la nivelul de gimnaziu sau liceu la care abordăm problema. "O greutate cu o masa de 60 kg trage în jos cu o forță..." e o construcție neclară. Dacă prin greutate (din latinescul gravitatem) înțelegem ceea ce în mecanica clasică numim gravitație sau forță gravitațională, formularea dintre ghilimele este echivalentă cu "o forță cu o masa de 60 kg va trage în jos cu o forță...", ceea ce nu merge nici la gimnaziu. Dacă greutate denumește etalonul de masă folosit la cântarele ce funcționează pe principiul balanței, atunci formularea are sens, dar nu excelează deloc la capitolul claritate. În care din cele două sensuri e folosit cuvântul greutate, în formularea menționată de mine?
0 0
Formularea din ghilimele nu este echivalenta cu notiunea dedusa de tine , mai degraba eu am gresit propozitia care este un pleonasm. Teoretic Forta nu are masa , ea este produsul dintre masa si g ,tu gandesti asa - daca actioneaza perpendicular pe talerul cantarului forta o sa arate masa .
0 0
Deci termenul de greutate desemnează obiectul etalon care se pune pe balanță și nu forța gravitațională?
0 0
Nu inteleg , ce nu intelegi tu , de aceea nu pot sati explic ceea ce nu intelegi  . La urma urmei putem folosi alta formula F= Km1m2/r^2
Unde constanta K=6,67x10^-11 , m1= masa pam. si m2 masa soarelui si distanta la patrat dintre ele . Astfel am aflat Forta de atractie intre aceste 2 obiecte. Dar pamantul nu cade spre soare ...... directia de jos/ cadere tot timpul isi schimba cursul pentru pamant. Intensitatea campului gravitational(se noteaza ca G chirilic/rusesc) este egal cu F/m.
In gimnaziu foloseam Masa pamantului este egala cu 6 x 10^24 Kg.
0 0
Eu înțeleg conceptul clasic de gravitație, cu tot cu aparatul matematic folosit. Întrebarea mea e una clară, și hai să spun că recunoașterea unui pleonasm (deși, din punct de vedere științific nu e un pleonasm ci o inconsistență) răspunde cel puțin parțial la ea. Dar iată că remarcile mele te-au determinat să cauți mai multă rigoare în utilizarea termenilor și te-a determinat să te apropii mai clar de ce lipsește întrebării cascadorului pentru ca ea sa aiba un sens clar, pentru că altfel ea nu întreabă nimic. Iar comentariile tale merg într-un crescendo remarcabil, care lasă mult în urmă intenția inițială de a răspunde la o întrebare neclară cu o alta întrebare confuză.
0 0
Deci de unde stiu savantii ca masa pamantului este 6 x 10^24 Kg? PS:eu nu stiu ! sa spunem ca avem densitatea planetei si volumul ei . Deci cum aflam densiatea ?
0 0
Lemon969, nu că ar fi relevant în discuția asta, dar ați încurcat polii cu ecuatorul în variația accelerației gravitaționale cu latitudinea. La poli cîntărim mai mult, nu mai puțin, din două motive:
1. Pămîntul e turtit pe direcția axei, deci la poli sîntem mai aproape de centrul planetei decît la ecuator.
2. La poli rotația nu produce o scădere aparentă a greutății prin forța centrifugă, ca la ecuator.
Combinînd efectele, la poli g este 9,83 și la ecuator e 9,78.
9,7 nu e nicăieri pe suprafața Pămîntului, ci undeva la cîteva zeci de kilometri altitudine.
0 0
Si totusi, dintre atatia oameni inteligenti, niciunul nu a stiut sa-mi raspunda la intrebare. Intrebarea este relativ simpla si chiar as vrea sa stiu cat de gros ar trebui sa fie cablul. V-ati abatut de la subiect si raspunsurile voastre nu au valoare in acest loc.
0 0
La ce întrebare? Greutatea Terrei în raport cu Luna? Cu Soarele? În ce condiții ar putea să cada și pe ce, ca să-l oprim trăgând de un cablu? Iar capătul cablului de unde se trage, unde se află? Oricata fantezie am avea, nu putem privi Pământul  ca pe o portocală în bucătărie, întrebând apoi cat de groasă trebuie să fie o sfoara cu care să o putem susține în aer, fără ca ea să cadă pe podea.
0 0
adi japan , da corect . Cat despre intrebarea lui cascador , nu cred ca are un raspuns cum a mai spus si puiu inainte , e absurda .
1 plus 0 minusuri
Stii ... multi sustin ca Greutatea Terrei este 0. Deci, nu trebuie nici un cablu. Daca vorbim despre masa se pot face calcule, inutil insa fiindca nu exista aplicabilitate.
Experimentat (3.6k puncte)
...