Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.6k vizualizari
Junior (453 puncte) in categoria Diverse

5 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri

Nu. Există cel puțin trei categorii de situații în care nu se poate răspunde la o întrebare:

1. Dacă din diferite motive informația căutată nu este disponibilă: fie nu s-a descoperit încă, fie a existat cîndva și s-a pierdut, fie e ținută secret etc. Exemple:

- Sîntem singuri în univers?
- Cum suna limba română din secolul al X-lea?
- Unde e îngropat capul lui Oliver Cromwell?

2. Dacă întrebarea nu oferă suficiente detalii sau este altcumva ambiguă. Exemple:

- George are dreptul cumpere teren?
- Cîte kilowatt-ore consumă un bec de 100 W?

3. Dacă întrebarea presupune adevărul unei afirmații care totuși nu este adevărată. Exemple:

- Cerul e verde sau galben?
- Îți mai bați nevasta?
- Ce culoare au protonii?

Întrebările de tipul 1 sînt legitime, cele de tipul 2 ar putea fi legitime dar sînt incomplete, iar cele de tipul 3 sînt greșite.

Totuși chiar și astfel de întrebări pot primi un fel de răspuns, de fapt o explicație, prin care se justifică de ce nu se poate da un răspuns propriu-zis.

Expert (12.9k puncte)
0 0
Domnule Adi ,deoarece apreciez interventiile dvs. , va rog daca sunteti interesat sa comentati si afirmatia "numarul de intrebari este egal cu numarul de raspunsuri".
0 0
Există întrebări fără răspuns, după cum am văzut. Apoi există și întrebări cu mai multe răspunsuri posibile. Ca urmare numărul de răspunsuri poate fi egal cu numărul de întrebări numai în condiții particulare, dar nu și în general.
0 0
Daca nr. de intrebari nu ar fi egal cu nr. de raspunsuri atunci procesul cunoasterii nu ar fi limitat? Doua segmente inegale au acelasi numar de puncte.Cand se pune intrebarea nu astept acel raspuns? astept orice raspuns?
0 0
Îmi pare rău, m-ați pierdut. Unele întrebări au legătură cu cunoașterea, altele nu. Iar cu procesul în sine al cunoașterii întrebările au o legătură și mai slabă.

Cînd se pune întrebarea aștept „acel” răspuns? Păi dacă știu ce răspuns aștept de ce mai întreb? Scuze nu înțeleg. Am impresia că vorbiți într-un sens atît de general încît scăpați multe cazuri particulare.
0 plusuri 0 minusuri

 

Intrebarea ta trebuia sa sune daca orice intrebare are raspuns corect !
Rasupunsuri au toate intrebarile indiferent daca sunt corecte su incorecte.
Senior (6.9k puncte)
0 0
pai punetu intrebarea asta...eu vroiam sa stiu daca orice intrebare are raspuns..nu am specificat de care corect sau incorect , afirmativ sau negatin.
0 plusuri 1 minus
Chiar si intrebarea ta face parte din categoria intrebarilor despre intrebari.
Experimentat (2.2k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Logic da! de ce nu ? Orice intrebare categoric are un raspuns! Luand in considerare ca inca nu stim totull despre tot , nu putem raspunde la nici o intrebare in intregime totul amanuntit , de aceea doar partial intrebarile pot fi raspunse sau subiectiv sai spunem .Insa daca sa fim obiectivi aici ar merge proverbul : Un prost poate sa deie o intrebare ca 10 destepti nu o so poata raspunde . Deci o intrebare ce ai va fi necesar raspunsul numaidecat  il va avea . Intrebarile ce nu necesita raspuns sunt automat considerate prostesti daca nu ma gresesc .
Junior (625 puncte)
0 plusuri 1 minus

DA! Orice intrebare are, in mod sigur ,un raspuns!

Discutia a "deraiat" pentru ca s-a luat in calcul si daca se poate raspunde la intrebare sau nu. Insa acest lucru nu impiedica o intrebare sa aiba raspuns.

Exemplu: Intrebare: Suntem singuri in Univers?

Raspuns: Nu stim ,inca! 

Al doilea aspect la o intrebare se poate raspunde cu o intrebare! smiley

Intrebare: Cerul e verde sau galben?

Raspuns: Dar tu ce zici?

Practic orice intrebare are raspuns!( Nu se specifica daca e vorba de un raspuns logic , sau de unul coerent, sau unul "traznit")

Experimentat (1.5k puncte)
...