Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.4k vizualizari

Întrebarea a fost stârnită de răspunsul lui ktn91land: "Personal incerc sa ma calesc putin pentru fiecare factor care m-ar putea imbolnavi. De exemplu nu ma infofolesc cu o multime de haine imediat cum temperatura scade sub 15 grade. Nu ma feresc de a face o plimbare prin ploaie in timpul verii. etc" la această întrebare: http://www.scientia.ro/qa/12713/este-indicat-atunci-cand-lovit-raceala-alte-viroze-tratezi-medicamente-lasi-treaca-sine.

Ştiu că aşa spunem cei mai mulţi, dar chiar este adevărat?

Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Am vazut in luna decembrie anul trecut un batran la circa 75 de ani care facea baie in mare si am indraznit sa l intreb daca face lucrul asta de multn timp. Mi a zis ca din tinerete. Am observat la el ca se tinea bine pe picioare si chiar alerga pe plaja. Din asta inteleg ca trecerea prin conditii grele a corpului caleste organismul. AM pus o intrebare legata de medicamentatia in cazul virozelor mentionand ca eu nu am mai luat pastile de ceva ani. Cred ca mosul meu nu lua nici pastile si nici nu fuma.
Experimentat (2.2k puncte)
0 0
Astfel de situaţii par doar să sugereze că există ceea ce numim călire, dar nu argumentează. Părerea ta despre moş, cum că nu ar fi fumat şi nu ar fi luat pastile, la fel, nu sunt argumente.
Şi părerea mea este că în condiţii mai aspre survine o călire a organismului, dar este o opinie doar.
Ar fi fost interesant de aflat dacă această "călire" reprezintă de fapt un proces de adaptare a organismului şi dacă ştiinţa l-a studiat şi lămurit în vreun fel.
1 plus 0 minusuri
DA . Sa spunem ca calirea este un proces de accelerare a metabolizmului/schimb de substante , insa inainte de a ne cali trebuie sa mancam bine . Calirea putem spune ca este ca si sportul.
Junior (625 puncte)
0 0
Nu pricep care-i legătura cu mâncatul. De ce ar conta?
În ce fel călirea este ca sportul? Performanţa vine cu timpul?
0 0
Sa spunem ca tu cand iesi afara corpul este nevoit sa tremure ca sa se incalzeasca , deci este un efort la fel ca si fugitul . Accelereaza schimbul de substante deoarece cheltuie mai multe , de aceea mancarea este esentiala , pentru a avea nutrienti in procesul  schimbului in energie . Calirea poate fi numita si practicarea sportului deoarece are acelasi efect, eg:sportivii doar practic nu se imbolnavesc. Metabolizmul este esential , deoarece cu cat mai dezvoltat este cu atat mai rapid poate reactiona asupra factorilor naturali . Practicarea sportului deasemenea modifica metabolizmul .
...