Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 0 minusuri
1.8k vizualizari
De exemplu eu nu am mai inghitit pastile sau nu am mai fost intepat cu acul de circa 10 ani si ma simt puternic, aproape imun, in fata multor viroze iar cand sunt victima vreuneia, ce-i drept foarte rar, trece fara medicamente, in cateva ore sau o zi, doua, fara sa sufar prea tare.
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

6 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Neluand medicamente pentru o anumita boala scapi de efectele secundare, dar totodata si de "ajutorul" care l-ai fi putut primiit in lupta corpului cu virusul.
Novice (208 puncte)
2 plusuri 1 minus
Depinde daca medicamentul are si functii negative asupra altor sisteme din corp .De aceea medicul ne prescrie o animita doza .Partial toate au si efecte negative , .Personal consider ca e bine sa nu bagam diferite substante de prisos in organizm daca totusi boala o sa treaca de la sine, insa mai greu .
Junior (625 puncte)
6 plusuri 0 minusuri
Nu sunt de acord cu niciunul din raspunsurile de mai sus. Legat de medicina nu e bine sa-si dea cu parerea oricine.

Intradevar depinde cat de grava este boala care ai luat-o. Daca simti ca e ceva banal care poate trece cu un ceai cald atunci nu e bine sa abuzezi de medicamente.

Dar o raceala grava (cum ar fi la plamani) netratata duce la consecinte foarte grave pe viitor pana la moarte chiar daca ai senzatia ca te simti mai bine.

Din aceasta cauza cel mai bine este consultul doctorului.

Legat de injectii se fac de obicei la copiii mici deoarece sunt mai "fragili" si pastilele le-ar afecta ficatul si stomacul. Cand ajungem adulti se pot lua medicamente deoarece suntem mai rezistenti impotriva efectelor secundare.
Senior (6.9k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Si eu obisnuiesc sa tratez afectiuni minore, precum o simpla raceala, cu ... indiferenta. Si ca sa fiu mai clar, de ex. nu am luat niciodata antibiotice si nu am facut injectii pentru raceala, viroza etc. Am luat cel mult o aspirina sau un paracetamol. In schimb, aveam o colega in liceu care facea injectii la cel mai mic semn de stranut.

De fapt depinde mult de gradul de imunitate al fiecaruia, de stilul de viata, de mediul in care traiesti, de alimentatie, de sensibilitatea fiecarui om la anumiti virusi sau factori precum frigul, vantul, soarele puternic, praf, etc, etc.

Personal incerc sa ma calesc putin pentru fiecare factor care m-ar putea imbolnavi. De exemplu nu ma infofolesc cu o multime de haine imediat cum temperatura scade sub 15 grade. Nu ma feresc de a face o plimbare prin ploaie in timpul verii. etc

Pe de alta parte incerc sa am o alimentatie echilibrata, fara "produse" de care sa fiu dependent si sa simt nevoia sa le consum in fiecare zi (poate cu exceptia cafelei). Evit mezelurile, grasimile si dulciurile in exces, sucurile acidulate si incerc sa citesc intotdeauna eticheta. Problema este ca pe cele mai multe etichete acum nu inteleg ce scrie ca n-am facut asa multa chimie la scoala.

Anumite persoane dezvolta sensibilitati la diversi virusi, precum cel de gripa adus in discutie aici, si astfel boala se manifesta violent.

De asemenea, sistemul imunitar al  celor care traiesc in orase poluate are mari sanse sa se slabeasca.

Un alt aspect este cel al autocunoasterii. Fiecare dintre noi trebuie sa aflam la ce reactioneaza corpul sau. De exemplu cineva mi-a recomandat un analgezic foarte prezent acum pe piata, ma durea o masea. La el avusese efect imediat. Am luat in decursul unei zile o folie intreaga de pilule si la mine nu au avut nici un efect. In schimb mi-a trecut imediat cu Algocalmin (nu se mai fabrica acum).

Si ca sa raspund direct la intrebare, nu este indicat sa lasi  treaca boala de la sine dar nici sa nu exagerezi cu medicamentele. O monitorizare este necesara si cate un medicament din cand in cand.
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Intradevar nici eu nu iau medicamente si sunt chiar rezistenta la viroze. Ultima data cand am inghitit o pastila a fost in anul 2006 din cauza unei banale dureri de cap, adica o aspirina. Sunt de acord cu cascadorul ca rezistenta la viroze vine si odata cu ignorarea pastilelor sau altor chimicale, pe langa tratarea doar cu ceaiuri sau fructe. Tinerii din ziua de azi, generatia de dupa 1991 sunt plapanzi la frig, apa de la chiuveta, alimentele pline cu e-uri si sunt dependenti de pastile. Nu mai zic ca nu sunt obisnuiti cu greul.
Junior (453 puncte)
0 0
Adevărată, mai ales asta cu greul. Ce ne mai c***m pe noi, noi ăștia mici, că e grea facultatea și examenul de admitere, când alții acum 20 de ani nici nu aveau onoarea să meargă la facultate.
1 plus 0 minusuri
Virozele nu au niciun tratament. Eventual, suprainfectia bacteriana dupa infectarea in prealabil cu un virus gripal (care scade imunitatea) poate fi tratata cu antibiotice. Daca simptomele te deranjeaza, te duci la medic sa-ti prescrie un antipiretic (impotriva febrei), un antiinflamator daca e cazul etc.

Cat despre vaccinuri, parerile sunt impartite. Un vaccin te protejeaza impotriva a cateva tulpini care sunt considerate a fi tipice pentru un sezon. Asta nu inseamna ca nu o sa racesti, iar daca racesti, nu o sa fie mai rau.

Din pacate, nu deszoltam imunitate pe viata impotriva tuturor virozelor si, mai mult, virusul gripal se schimba mereu.
Novice (280 puncte)
...