Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
640 vizualizari
Am mai dat intrebarea asta mai inainte colegilor dar ei au spus ca nu . Am observat chiar si la cainele mai de 3 luni , pana acum nu l-am scos niciodata afara , iar acum nu suporta frigul deloc ,. Mult este si genetic desigur.

Unele parti ale corpului , de exemplu la fund , unde ne asezam mai mult pe jos , este mai des .

P.S : cainele nu e bolnav.
Junior (625 puncte) in categoria Biologie
0 0
Raspunsul este simplu - daca animalul are genele care comanda cresterea/schimbarea parului la venirea sezonului rece, atunci ii va creste parul chiar si daca sta numai in casa !

Dimpotriva, daca animalul a mostenit genele unor specii cu origini in zonele calde ale globului, atunci NU ii va creste parul chiar daca il tii afara. Ca sa fim foarte exacti, conform principiului variabilitatii genetice - exista si putin probabila posibilitate ca o mutatie genetica sa-l doteze cu parul necesar chiar daca stramosii lui nu au avut-o.

PS: Noi oamenii am rezolvat evolutionist aceasta problema, in loc de par mai mai mare si mai des evolutia ne-a dotat cu un creier mai mare care a decis ... sa ne imbracam cu pielea/parul altor animale !!

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Cel mai bine se observa la porcul din cotet, daca stai la tara. Daca lacasul unde isi petrece primul si ultimul an din viata, nu este construit corespunzator si patrunde frigul pe la el, in cateva zile poti constata cresterea parului. Este ceva normal intrucat corpul unui mamifer detine un sistem complex de aparare impotriva factorilor ce ataca integritatea fizica.
Experimentat (2.2k puncte)
1 0
parul din zona genitala si de la subrat creste tot din cauza frigului ?
0 0
nu, desigur ca nu din cauza frigului .
1 0
pai atunci care e cauza, scopul lui ?
0 1
Cred ca stii ca evolutia omului nu corespunde ceasului biologic , teoriei lui darwin .... omul timp de 12 de mii de ani a trecut de la maimuta la calculator .  
Faptul ca testosteronul la barbati si progesteronul la femei influenteaza mai mult sau mai putin aparitia parului la subrat sau in partile vizate ale corpului tine pur si simplu de structura anatomica,fiziologica si genetica a corpului uman.
Sa presupunem ca a fost o greseala a evolutiei deci . Sunt si documentare pe aceasta tema , multi spun ca parul de pe suprafata corpului ar ajuta la detectarea insectelor si parazitilor , dandune de veste mai usor ca pe suprafata aia ceva se misca .
...