Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
3.8k vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
În ce mod se aplică tensiunea asta asupra omului? În ce loc? Care sînt particularitățile omului respectiv? De exemplu, dacă tensiunea se aplică pe piele, ce tip de piele are persoana?

Eu înțeleg dorința de concizie, dar la întrebarea asta concizia a devenit neclaritate.
0 0
încearcă și vei vedea. O secundă e oricum mult, în sensul că nu poți sta, conștient, o întreagă secundă, cu mâna acolo dacă ești electrocutat. Eu m-am electrocutat de 2 ori la 220V, e drept, doar o fracțiune de secundă, că mâna a zburat practic din acel loc imediat, și nu am pățit mare lucru. Succes!
0 1
Da, ai dreptate. Trebuia sa fiu explicit, in cel mai mic detaliu posibil. Evident este neclara pentru tine intrebarea si, evident, iti este imposibil sa o intelegi ca sa dai un raspuns oportun. Ca sa intelegi la ce m-am gandit iti voi da cateva detalii sa fiu sigur ca intelegi: persoana bruneta,  sa aiba pe cap 23 000 de fire de par, sa aiba doi dinti cariati, inaltime 1, 50 m, masa corporala 62 kg, constitutie astenica, marime la picior 41, chinez, sa fi baut inainte de experiment 3 l de apa iar firele sa ii fie aplicate pe piele, in zona palmelor(sa stranga firele cu putere).
0 0
Acum ca ai inteles intrebarea(sper) te rog sa raspunzi.
1 0
Eu vorbeam serios. Există oameni cu pielea atît de uscată și groasă că pot atinge direct metale între care sînt 380 V și nu pățesc nimic. În schimb alții, cu pielea umedă, se electrocutează și la tensiuni sub 50 V. Dumneavoastră vreți un răspuns universal acolo unde nu există unul. Și apoi veniți cu glume. Cam așa stau lucrurile, iar vina nu e a mea ca să vă bateți joc de mine.

Dacă însă vreți un răspuns pentru o persoană medie, care strînge firele în mîini cu putere, răspunsul e simplu și evident: moare. Dar asta probabil știați deja.
0 0
totul depinde de inima omului  se poate muri si la 60 de volti
 se poate muri si la 3000b sau 6000 de volti
 dar ;la 380 de volti depinde de amperajul
 acelui curent
  se poate pune mana pe firul de la bujie care are cel putin 18000 de volti
 fara sa fii electrocutat  da?
 incearca si iti dovedesc ca asa e

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Organismul uman are o rezistenta sata de rezistenta pielii si cea a tesuturilor profunde. Muschii conduc curentul electric de 6-7 ori mai bine decat grasimea subcutanata. Rezistenta ansamblului masurata intre doi electrozi poate fi de pana la 10^5 Ohmi atunci cand contactele se realizeaza prin piele ingrosata si uscata. Ea este intre 2000-6500 Ohmi in conditii obisnuite, atunci cand contactele se fac intre doua membre. si poate scadea sub 1000 Ohmi daca contactul se face prin pielea umeda.

Despre efectele curentului asupra sanatatii omului putem discuta daca stim intre ce puncte se aplica tensiunea. Banuiesc ca daca contactele se fac intre doua degete ale aceluiesi picior nu se intampla mare lucru. Nu la fel se intampla atunci cand contactul se face intre o mana si un picior. Curentul trece prin apropierea inimii si o poate opri.

Se poate face si un experiment nepericulos. se ia o bricheta cu aprindere piezoelectrica. se scoate mecanismul care produce scanteia. si aplici firul liber si o parte a dispozitivului pe deget apoi pe limba. tensiunea este destul de mare. îi drept ca durata este mult mai mica decat o secunda. dar poti compara efectele.

In plus, fiindca este vorba de 380 V probabil ca acest curent este alternativ. Impedanta organismului uman scade odata cu cresterea frecventei tensiunii.
Junior (984 puncte)
...