Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
702 vizualizari
Profesorul meu de geografie mi se pare ca a facut o greseala . A pomenit de -300 grade celsius . Exista mai putin de -273Celsius / 0 Kelvin ?
Junior (625 puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Corect, a făcut o greşeală. Nu există temperatură mai joasă de -273 grade Celsius. Convenţia internaţională privind cea mai joasă temperatură teoretică este: −273.15°C.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Quark, ma poti ajuta cu un link, ceva? Ori n-am stiut eu unde sa caut, ori n-am fost inspirata la termenii gugăliţi, cert e ca m-ar interesa sa vad informatiile astea, dar nu mi-a iesit. Multumesc.
0 0
0 0
Dhhhăăă - mi-am zis in sinea mea la vederea link-ului. Danke!
0 0
Cu toate ca am intrebat si invatatoarea de fizica si m-ia raspuns ca poate exista..... se pare ca ei au gresit .... Dupa idee , frigul , este ceea ce numim noi lipsa de caldura/radiatie , asa cred eu .
0 plusuri 0 minusuri
Este corect ca a gresit, insa anul acesta vine si cu o descoperire foarte mare: bariera de 0 absolut a fost depasita. Mai mult informatii o sa gasesti la [1].

 

[1]: http://www.descopera.ro/dnews/10427476-prima-reusita-uluitoare-a-anului-2013-cercetatorii-au-obtinut-o-temperatura-mai-scazuta-decat-zero-absolut
Novice (137 puncte)
0 0
Cred că e un fel de a spune, mai degrabă, pe baza acelei curbe neliniare a temperaturii. La zero absolut se presupune că atomii "îngheaţă". Ori este vorba despre altceva în linkul tău.
2 0
Atomii nu "ingheata" la 0 kelvin, mai au o miscare intrinseca, pentru ca daca nu ar avea ar fi incalcat principiul de incertitudine.
...