Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.8k vizualizari
Junior (453 puncte) in categoria Corpul uman

4 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
Am auzit ca cea mai mare durere ar fi durerea in cot. Nu, nu e o gluma. Cu toti ne-am lovit la un moment dat intr-un anume loc al cotului si am simtit o durere foarte intensa. Am inteles ca acolo sunt adunati o serie de centrii nervosi. Repet, e doar din auzite.

Oricum in top se afla durerea de masea.

Apoi, mai exista si o diferenta de toleranta la durere de la om la om. Cred ca are  influenta si "experienta". Adica, un fierar s-ar putea sa reziste destul de bine la durerile provocate de arsuri.

Oricum durerea este necesara. Ea este semnalul ca in corpul nostru se intampla ceva rau. Daca nu am avea acest semnal (durere) am putea muri instant pe strada, fara sa stim de ce.
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 4 minusuri
Durerea  dupa o deceptie in dragoste. Te dor toate.
Experimentat (2.2k puncte)
8 plusuri 0 minusuri

Algia vasculară a feţei este un tip de cefalee (durere de cap) care este caracterizată printr-o mare durere resimțită aproape întotdeauna de o singură parte a capului. Anumiți doctori și cercetători au descris durerea resimțită în cadrul algiei vasculare a feţei ca fiind cea mai intensă durere care poate fi suportată de ființa umană - mai intensă decât durerile resimțite în arsuri, fracturi osoase sau nașteri. 

Dr. Peter Goadsby, profesor de neurologie clinică la Universitatea din California și cercetător de renume în domeniul algiei vasculare a feţei afirmă: "Algia vasculară a feţei este probabil cea mai intensă durere pe care o poate resimți ființa umană. Știu că este o remarcă destul de pretențioasă, dar dacă întrebați pacienții care suferă de algie vasculară a feţei dacă au resimțit o durere mai puternică, vor răspunde în unanimitate că nu. Femeile cu algie vasculară a feţei vor afirma că un atac de algie vasculară a feţei este mai dureros decât o naștere. Mai multe persoane care au suferit de algie vasculară a feţei s-au sinucis, ceea ce a condus la oferirea pseudonimului de "cefalee sinucigașă" algiei vasculare a feţei. Adesea, algiile vasculare ale feţei apar periodic: remisii spontane întrerup perioadele active de durere, deși aproximativ 20% dintre cei care au această afecţiune prezintă dureri care nu dispar niciodată. Cauza rămâne necunoscută. Afectează aproximativ 0,1% din populație, iar bărbății sunt mai des afectați decât femeile."

Continuarea articolului...!

Experimentat (2.4k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
din proprie exeprienţă, îţi pot spune că cea mai cruntă durere pe care o poţi avea e colica renală, comparată cu durerea din timpul travaliului.
Junior (477 puncte)
0 0
Gabriel Grigoras-Ioa stiti ce diferenta este intre un stop cardiac si un infarct, cred ca va referiti la ultimul ? Cea mai mare durere este cea de cap cum a explicat si Sergiu Vijiala in raspunsul dat.
...