Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 4 minusuri
618 vizualizari

Daca respir,daca ma misc,daca gandesc,daca iubesc,dar sufletul este mort.

Ei bine.....traiesc?

 

Novice (112 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Deci sufletul e mort... Dar fost viu, nu?
Dar ce e ăla "suflet", în afară de o metaforă?
0 0
la prima intrebare: ei bine nu stiu daca e mort nu sunt sigur dar cred ca nu lam avut niciodata
la a doua intrebate: nu stiu ce e acela suflet nu cred ca am avut
3 0
Daca nu stii ce e ala suflet cum poti face o afirmatie vizavi de el?

Eu zic ca de trait traiesti in mod sigur, dar degeaba.

5 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
ei bine...ai putut scrie aceste randuri
Novice (107 puncte)
1 plus 1 minus

Cine gîndește și iubește are sigur sufletul viu. Eu zic să nu vă mai faceți griji și în schimb să realizați ceva prin gîndire și iubire.

Pentru claritate, eu prin suflet înțeleg psihicul omului, adică intelectul și afectul său. Un om care gîndește are activitate intelectuală, iar dacă iubește are și activitate afectivă. Deci are sufletul viu. Dacă totuși vă referiți la sufletul din perspectivă religioasă, din partea mea acela este egal cu zero, pentru că nu există nici cea mai mică dovadă pentru existența lui. Despre „sufletul” care rămîne după moarte vedeți și discuția de aici:
http://www.scientia.ro/qa/6939/exista-ceva-dupa-moarte

 

Expert (12.9k puncte)
0 0
Nu,nu ma refer la suflet in sensul acela,sunt de acord cu tine nu exista nici o dovada care sa ne arate ca el exista cu adevarat.
''Cine gîndește și iubește are sigur sufletul viu''.....nu stiu ce sa zic,daca gandesti si iubesti ai suflet?,asta inseamna sa ai suflet?
0 0
Acceptînd definiția că sufletul este totuna cu psihicul, da, gîndirea și iubirea sînt dovezi suficiente că ai suflet.

Problema este că diferiți oameni înțeleg noțiunea sufletului în diferite feluri. Ca să putem purta o discuție pe tema asta trebuie să ne definim cît se poate de clar termenii. Altfel nu ajungem nicăieri.
1 plus 5 minusuri
Ei bine ... trebuie sa stii ca sufletul nu moare niciodata. Indiferent de starea in care se afla el.
Experimentat (3.6k puncte)
1 0
Deci e sigură treaba? Nu moare niciodată, niciodată? În sfârşit o chestiune rezolvată. Şi când mă gândesc la câţi filozofi şi-au bătut capul de-a lungul istoriei...

Şi unde stau sufletele astea nemuritoare? Şi ce fac acolo?
0 0
A fost o intrebare filozofica, metaforica, incadrata la categoria "Psihologie-Filosofie" iar raspunsul trebuia sa fie asemanator. Raspunsul a fost inspirat de la acei filozofi care "si-au batut capul de-a lungul istoriei". Multi sunt de acord ca sufletul este nemuritor.
Unde stau sufletele? Cum adica, unde ? Sufletele sunt imateriale si nu au o locatie materiala unde s-ar putea afla. Ele sunt "peste tot si nicaieri" (asta e tot de inspiratie filozofica) :) ... Nu uita, suntem la incadrarea "Psihologie-Filosofie", nu la "Fizica" sau "Astronomie".
0 plusuri 0 minusuri
nu cred ca nu cunosti ceea ce este acela suflet ..doar ca iti este mai mult probabil dezamagita iubirea din suflet...sigur ca traisti..cu sau fara suflet dar triesti..intrebare avea mai multa valoare daca ziceai ca nu ai inima.
Junior (453 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Daca sufletul unui om ar fi fost un lucru palpabil, vizibil sau măcar mirositor probabil ca abia atunci omul ar fi putut constata ce se afla in spatele unui chip si trup frumos sau unui chip si trup urat. Sufletul este cel mult o idee ce trimite speranţa către nemurire. Animalele nu se gândesc la ideea de suflet nefiind capabile(probabil ) sa spere chiar daca si in ele predomina instinctul de teama ca si in om. Daca tu zici ca e posibil sa ai ai sufletul mort probabil ca o faci doar din naivitate si din dorinţa de a-ti afirma prezenta cu o întrebare absurda la care nici măcar nu doreşti un răspuns pentru ca oricum nu l-ai înţelege sau nu l-ai crede. Ştii foarte bine la ce te duce imaginaţia când te întrebi ,,ce înseamnă suflet ?”- o ceata care iese din corp, cu forma lui, la moartea ta si pe care nu o vede nimeni deoarece este un suflet-spirit. In concordanta cu întrebarea ta este acest răspuns: Daca trăieşti înseamnă ca speri, daca speri înseamnă ca ai suflet; daca ai suflet înseamnă ca mai târziu iţi va parasi trupul; daca o va face atunci vei muri. Deci, daca vei fi murit peste zeci de ani înseamnă ca in prezent, când citeşti rândurile mele TRAIESTI
Junior (453 puncte)
...