Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
1.0k vizualizari
Odata cu intrarea in vigoare a noii legi ACTA si toata cenzura pe care o implica aceasta lege ajung la concluzia ca o sa renunt la internet.De ce sa mai platesc abonament la net daca nu o sa mai am acces la filme,muzica,jocuri,etc.Ce parere aveti?
Junior (435 puncte) in categoria Internet
0 0
Cand intra in vigoare? Nu trebuie aprobata de Parlamentul European? Cred ca mai e mult pana acolo...Si de ce anume te temi? Orice vrei este si va fi disponibil contracost. Iar internetul ne ajuta si intr-o gramada de alte lucruri...
0 0
Gogu:La 1 martie intra in vigoare legea in Romania.A semnat Boc cu Base in Japonia fara sa consulte parlamentul romaniei.PA

6 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

 

uitati aici un filmulet pe scurt despre acta 

@quark nu sunt de acord cu anumite lucruri din ce ai zis.
Filmele online inca se vad nashpa, incarca greu... Deocamdata internetul a ajuns la un prag de viteza in care stagneaza, si care va stagna in continuare. A evoluat mult de la 5kb cat era prin modem la viteze de zeci de mb, dar nu e deajuns ca sa vezi un film online. 
Daca am lua vplay-ul, e o baza de filme seriale foarte vasta, cu toate astea are un player de 2 lei, e unul dintre cele mai proaste siteuri in materie de redare filme.
Pe partea cealalta youtubeul pute zice ca merge bine, chiar si la filmele de 1080p dar tot nu incarca cu viteza care o vrem noi. 
Nu o sa coste niciodata 1 leu filmul, pt ca straini cand fac preturile nu se uita la economia unei tari si la salariile acestora. Ei fac nishte preturi standarde, iar cine isi permite le plateste cine nu, sa fie sanatosi. Ai vazut tu vreo diferenta la pret la microsoft windows ??
Chiar din contra intotdeauna tehnologia la noi in tara va costa cu cel putin 25% mai mult fata de tarile dezvoltate. Traim in romanica daca nu ti-ai dat seama pana acuma.
 
Legat de vestea buna cu rusii si chinezii si indienii care sunt mai saraci ca noi, nu ne ajuta la nimic. Pt ca aceasta lege care daca va fi aplicata la noi in tara, va obliga operatori de distributie internet sa monitorizeze la sange absolut tot ce faci tu pe internet., Toate site-urile accesate, timpul petrecut pe ele, si orice download facut. La prima abatere acesti operatori vor trebui sa te dea pe mana politiei. Deci nu te ajuta cu nimic ca chinezi cloneaza internetul, daca il accesezi tot te frigi.
 
Acesa lege va implica din start inchiderea youtubeului, facebook, yahoo si ati giganti, deoarece vasta lor implicare asupra internetului, nu au cum ca sa blocheze la timp orice act de piratare. 
Pe youtube sunt urcate zilnic materiale ilegale, pe fb si yahoo la fel.
Senior (6.9k puncte)
1 plus 6 minusuri
Cred ca mersul lucrurilor este spre a plati serviciile online, dar cu preturi foarte mici. Altfel, nu va iesi nimic. Nu va da nimeni sute de mii ca sa vada un film, dar daca un film va fi 1 leu, atunci s-ar putea sa platim pentru a-l vedea online pe un site de filme online. De ce nu? Nu mai descarci nimic pe computer, nu mai risti sa iei virusi, nu mai ai nevoie de capacitate mare de stocare samd.

Dar sa ne bucuram de libertate deocamdata. Mai e mult pana departe. S-ar putea ca Romania sa nu adere la respectivul act, desi e clar ca vor fi presiuni uriase. Ponta s-a angajat sa nu ratifice un asemenea act.

Si mai e  veste buna: rusii, chinezii si alte natiuni nu vor adera prea curand la acte americane ori europene. Vom putea accesa astfel de site-uri pentru a ne lua ce ne trebuie. Cred ca asta va merge.
Senior (11.9k puncte)
1 plus 5 minusuri
Nu cred ca va putea fi instaurata o monitorizare completa. Cine sa faca asta? Se va monitoriza traficul si se va trece intr-un fisier de log. Cand va fi o plangere, se vor verifica acele fisiere. Altfel, nu vad cum s-ar putea face. De aceea cred ca anumite site-uri, din China, de exemplu, vor scapa.

Site-uri cu muzica si filme ieftine pot aparea in Romania, cu 1 leu. De ce nu? Iar continutul sa fie doar pentru cei care au IP-uri de Romania. Nu asa face BBC-ul cu programele sale, care sunt free doar pt cei cu IP-uri din Marea Britanie?

Eu cred ca daca aceasta incercare de legalizare a Internetului nu va fi una rezonabila, nu va putea fi implementata. Nu ai cum sa tai Internetul si sa trimiti in judecata zeci de mii de persoane. Ce guvern isi permite asta?
Senior (11.9k puncte)
0 0
"Ce guvern isi permite asta?"
unul mondial...
2 plusuri 2 minusuri
Mult zgomot pentru nimic, daca ma intrebati pe mine. Nu ca as avea ceva cu tine, TheBest, dar exagerezi cu toate chestiile astea legate de SOPA si ACTA. Mai bine ai citi cu atentie despre ce este vorba prin actele astea si ne-ai face si noua un rezumat decat sa te dai de ceasul mortii ca o sa renunti tu la internet....astept sa o vad si pe asta...

Imi amintesc ca acum ceva zile cateva situri f mari, printre care Wikipedia, si-au intrerupt temporar "existenta" virtuala. Sunt convins ca atunci chiar si destul de multi din mai marii zilei au inteles cat de mult am ajuns sa depindem, ca civilizatie globala, de internet in forma sa actuala. Cred ca un protest de genul acesta poate determina chiar si miscari sociale ample. Parca in SUA se rediscuta PIPA si SOPA, nu? Deci a avut ceva efect scurta demonstratie "civica" pe online a catorva situri....
Senior (8.1k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Internetul a ajuns acuma sa fie foarte mare, si nu cred ca o actiune impotriva lui ar fi benefica. S-a dezvoltat liber, e drept "cam fara reguli", dar totusi a respectat principiul libertatii de comunicatie, adica unul dintre drepturile fundamentale. Ce se doreste rin ACTA este de fapt o "oficializare" a interceptarilor actuale asupra siturilor  web si a telefoanelor mobile, practici care sint de multa vreme practicate. Sint de acord cu respectarea drepturilor de autor, sint de acord sa platesc o anumita suma de bani pentru materialele supuse dreptului de autor, dar ce nu pot eu sa inteleg e de ce aceste sume de bani sint de cele mai multe ori EXAGERATE fata de ceea ce merita de fapt. Motivul fiind simplu, dorinta de imbogatire cu orice pret. Daca internetul este LIBER de ce se profita de acesta pentru a vine pe bani ? De ce softurile gratuite sint preluate de marii producatori soft si incluse in programele lor si ulterior vindute pe bani ? De ce un soft care este vindut pentru scoli costa bani ? De ce un soft vindut in 100 de milioane de exemplare nu-i scade pretul ? Intrebari si intrebari... Iar modalitatea ACTA de impunere cu forta, tarile semnatare fiind FORATE SA SEMNAZE, mi se pare un gest total anti-democratic, un gest care nu inseamna decit o sfidare a drepturilor omului. Prea mult seamana cu securitatea de trista amintire...
Novice (192 puncte)
1 plus 0 minusuri
La fel cum se întâmlă cu celelalte medii va fi cenzurat.Americanii care au cel mai bine pus la punct sistem de cenzurare o să aibă grijă.

Interesele lacomelor corporaţii vor fi satisfăcute.
Junior (632 puncte)
...