Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
3.1k vizualizari
Cand ne este sete si bem apa rece ne satisfacem aceasta nevoie fara probleme. Dar daca bem aceeasi cantitate de apa, insa calda, de ce nu simtim aceeasi satisfacere ca atunci cand este rece ca doar tot apa este ?
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Corpul uman

7 Raspunsuri

2 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

 

Implicit, în această întrebare, presupunem că potolirea setei presupune ingestia de apă sau alte lichide mai puțin specifice. Setea reprezintă o stare fiziologică care presupune dorința de a consuma lichide.  Fie că mâncăm o felie mare de pepene sau un castron mare de salată, setea noastră ar putea fi potolită la fel de bine ca și când am consuma un pahar de apă, însă senzația de sete nu ar fi potolită imediat (știu, pare puțin ambiguu).
Continuarea pe blog ...
Experimentat (2.4k puncte)
1 plus 3 minusuri
adesea ne este sete atunci cand ne este cald , apa fiind folosita de organizm ca racoritor.
Junior (625 puncte)
1 1
Cand nivelul de apa din organism scade sub 70% creierul trimite un semnal ce va fi receptionat de noi ca fiindu-ne sete.
 Dar  mai este si alt motiv .... uneori avem dorinta de a bea apa atunci cand suntem incalziti , chiar daca nu ne-am dehidratat asa tare . Deci apa in acest caz serveste ca racoritor. Intelegi ? apa calda - racoritor=nu ?
0 0
Dar dupa ce mananci alimente sarete si ti se face sete de ce daca bei apa calda nu esti satisfacut ca cu cea rece?
1 1
As putea presupune ca asa e dat de la evolutie , omul timp de milioane de ani sa adapat cu apa rece , de aceea cu ce esti mai deprins iti pare mai placut . Eu de exemplu prefer  ceaiul in loc de apa rece , in asa situatie .
2 plusuri 0 minusuri
cand ne este sete ideea este sa ne potolim setea. Daca bei apa rece, de ce bei tot ai mai bea.E o satisfactie ,dar nu potolesti setea.Apa rece este absorbita mai greu in sange, spre deosebire de cea calda.Asadar datorita vitezei cu care corpul asimileaza apa calda, corpul se hidrateaza mai usor si mentine hidratarea mai mult timp. Apa calda transporta mai mult oxigen si mai multi nutrienti in celule. Apa calda mentine hidratarea corpului. Bei apa calda si setea fiind potolita nu mai simti nevoia sa mai bei.    Nu am inteles afirmatia" cand nivelul de apa din organism scade sub 70%"
Novice (210 puncte)
1 0
E ceva în neregulă cu ce afirmați. De îndată ce apa e înghițită temperatura ei devine atît de apropiată de a corpului încît nu mai contează dacă inițial a fost caldă sau rece. Diferențele de absorbție, asimilare, oxigenare și ce-ați mai spus dispar în primele secunde. Pînă ajunge apa la celule nu mai rămîne nimic din diferența de temperatură.
1 0
Ne puteti cita o sursa care sa sustina ca apa rece este mai greu absorbita in sange?
1 plus 0 minusuri
Cand bei apa calda nu iti este satisfacuta "senzatia" de sete.  Insa nevoia organismului este satisfacuta mult mai bine de apa mai calduta sau de ceaiuri. Mai ales vara.
Experimentat (3.6k puncte)
1 plus 0 minusuri
Nu sunt sigur ca am raspunsul, dar incerc. In istoria lui, omul a fost programat sa caute apa rece si nu cea calda, in natura statistic vorbind, apa rece provine dintr-un izvor curat, zapezi topite, iar cea calda, dintr-o balta plina de paraziti periculosi.

am fost programati sa evitam pericolul instinctiv, sa nu ne placa mancarea stricata, are gust si miros urat (asa il percepem) , plantele otravitoare sunt amare la gust, nu ne place inaltimea, un musuroi de insecte ne da greata, reptilele la fel, nu ne place intunericul etc.
Experimentat (3.3k puncte)
2 plusuri 1 minus
s-a discutat mai demult ca apa rece bauta cere corpului sa arda niste calorii pt a putea fi incalzita la temperatura corpului prin urmare iti va fi si mai cald si nicidecum nu te vei racori pe timp de canicula. Chiar bauturile rece sunt total nerecomandate in astfel de situatii.

Pe timp de caldura canicula e recomandat sa bei un ceai fierbinte si nici decum apa rece pt potolirea setei inplicit hidratarea corpului. Daca bei ceva fierbinte vei constata ca te vei racorii mult mai repede nevoia de transpiratie disparand, pe cand daca ai bea apa rece vei transpira din abundenta. In tarile ecoatoriale si unde clima este destula de calda, se bea foarte des ceaiuri fierbinti.

Nu am inteles la ce te-ai referit prin apa calda, apa usor incalzita sau apa la temperatura camerei fata de apa din frigider ?

Legat de satisfactia de sete cu apa rece va trece mai repede deoarece acea apa trebuie procesata de corp si incalzita la temperatura corpului. Apa calda fiind mai apropiata de temperatura corpului va fi asimilata mai usor de corp si in in principiu poate fi asimilata o cantitate mai mare, dar va potoli setea.   (nu o sa poti sa bei de ex. 20 de litri de apa calda si sa iti tot fie sete)
Senior (6.9k puncte)
1 0
Aveti o sursa care sa sustina ca bauturile reci sunt TOTAL nerecomandate pe timp de canicula si o alta sursa care sa sustina ca este recomandat pe canicula sa consumam un ceai fierbinte? Intrucat cei de la CDC se refera doar la bauturile foarte reci care pot genera crampe la nivelul stomacului: http://emergency.cdc.gov/disasters/extremeheat/heattips.asp
1 0
nu am cautat o sursa pe net care sa confirme acest fapt, in schimb am fost in tari cu temperaturi ridicate , emirate, iordania, israel .... unde am baut foarte mult ceai fierbinte in zilele caniculare si m-am simtit excelent. La inceptut am fost usor mirat, dar am constatat ca se suporta mult mai bine caldura. Aceste obiceiuri si datini sunt de secole in tarile caniculare si dau randament, cum dau si cearsafurile si hainele care acopera tot corpul  la temperaturi inalte.
La noi in tara fiind o climpa temperat continentala, in care zilele caniculare de la noi sunt adevarate zile racoroase in alte tari  e si normal ca vara sa mergem in pantaloni scurti si tricou cand e cald si sa bem o bere rece. Daca temperatura ar fi fost cu 10-15 grade mai ridicata vara, nu cred ca ai mai putea sa te imbraci si sa bei ce bei acuma...

pe acest blog explica in cateva randuri ce cred specialistii :
http://www.codrosu.ro/ceai-fierbinte-pentru-zile-caniculare-de-ce-este-bine-sa-bei-ceai-fierbinte-vara/
Daca e sa cauti cred ca vei gasi si alte articole mai ample.
0 plusuri 2 minusuri
Dau si eu cu presupusl pe aici.Cred ca apa calda iti satisface setea sau nevoia de apa necesara doar unor functii si nu pt satisfacerea tuturor nevoilor.Probabil ai vrut sa intrebi pe timp de vara de ce se intimpla asa.Eu cred ca atunci cind corpul este f incalzit se elimina din corp apa mai rapid.organismul incearca sa mentina temperatura la un nivel optim sa poti sa functionezi bine.Odata ce tu bei apa calda apa aia deja mai rau face,incalzeste corpul si mai rau.Deci cind ai senzatia aia sa bei apa nu este ca ai nevoie de apa doar pt ce noi credem.Apa este folosita nu doar sa asigure circulatia sistemului sangvin ci mai ales sa regleze temperatura.Daca bei apa calda iti incalzesti corpul si el elimina mai multa apa care trebuieste inlocuita cumva.Daca bei rece atunci racesti corpul cit de cit.Chiar de apa aia ajunge in final la o temperatura ca cea a corpului ,pina atunci ea atinge destule organe si se face schimb de caldura.Poate spun prostii dar asa vad eu chstia asta.Dar cei maimulti cred ca daca bei apa este ca tia fost sete.Si noi asociem setea cu ce nici noi nu stim exact.Nevoia de apa in organism trebuie satisfacuta atunci cind organismul o cere pt orice este nevoie de ea.Daca corpul cere apa si tui dai apa calda temperatura calda a apei face sa elimini din organism mai multa apa prin transpiratie si el tot cere ca are nevoie de apa.
Junior (392 puncte)
0 0
Cand vorbesti dupa ureche mai bine nu mai vorbesti deloc.
Ca sa fac o analogie, crezi ca daca te uiti la un serial medical maine vei fi in stare sa faci o operatie de apendicita ?

Cand bei apa rece, corpul incepe sa consume energie intr-un ritm accelerat pt a incalzii apa respectiva la temperatura corpului. Deci te vei incalzi si mai tare.  E ca si cum nu e recomandat sa mananci o ceafa de porc in plina canicula. In schimb daca vei bea un ceai fierbinte corpul il va raci astfel iti vei raci si corpul.
...