Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
3.5k vizualizari

Întrebarea este strâns legată de întrebarea anterioară: Cum se stabileşte data expirării pentru produsele alimentare?

Eu nu cred că data expirării înseamnă că alimentele nu mai sunt comestibile. Mă aştept ca aceste alimente expirate de prin supermarketuri să fie cumva folosite: donate copiilor străzii, caselor de bătrâni ori de copiii. Ori sunt pur şi simplu aruncate?

Ştie cineva ce se întâmplă cu ele? Poate vreo persoană care frecventează Scientia a lucrat în vreun supermarket şi ne poate lumina...

Senior (11.9k puncte) in categoria Economie - Afaceri
0 0
Am un vecin care lucreaza la un supermarket de renume si mi-a marturisit ca produsele expirate sunt aruncate,doar ca inainte de asta de toarna inalbitor de rufe  peste ele sa nu mai poata si consumate.Inainte se dadeau la oamenii care erau dispusi sa la consume asa dar din cauza ca sa facea o mica rascoala in zilele care se aruncau "expiratele"au hotarat sa le distruga.

2 Raspunsuri

0 plusuri 2 minusuri
Domnule Quarq,

             Haide sa-ti zic un secret despre paine: este reintrodusa in productie fiind transformata in..... paine. Este uscata, faramitata(transformata in faina), amestecata cu faina noua  si aditivata dupa care .......

.               Haide sa-ti zic un secret si despre salam(nu manelistul): batoanele expirate(cunosc acest adevar  despre cele de la ,,Ana si Corne" - am stat de vorba chiar cu angajatii) sunt preluate din magazine, supermarketuri, etc, sunt tocate si transformate ghici in ce: in carnita tocata. Se aditiveaza si este reintrodusa in amestec cu carnea noua(daca pot sa-i zic carne) in productia de salam. La fel se intampla si cu celelalte mezeluri. Pofta buna!
Experimentat (2.2k puncte)
0 0
Dar cu legumele și fructele, produsele lactate, carnea, pateurile, băuturile răcoritoare, băuturile alcoolice cum rămâne?
Apropo de pâine, mama a lucrat în panificație și spunea că pâinea care nu se mai vindea și ulterior se usca, dar care nu mucegăia, era ridicată de firmă și transformată în pesmet, biscuiți etc.
0 0
Dle Qaskador, după cum scrii şi la ce scrii, am tendinţa să nu cred că spui, pentru că pare că informaţiile pe care ni le prezinţi sunt luate la coadă la bilete la film. Ai vorbit tu cu angajaţi...
E posibil să fie adevărat ce spui, dar, până una alta, aştept opinii care măcar să pară mai pertinente.
0 plusuri 0 minusuri

 

teoretic toate supermarketurile mari au program bine stabilit. La controalele de audit se pot verifica ce s-a intamplat cu produsele expirate. Din cate stiu in documente se trece pana si numarul masinii cu care au fost preluate, etc.. cat mai multe detalii pt a putea fi mai greu refolosirea lor.
Pe de alta parte supermarketurile fiind mari au multe produse proprii, pe care le refolosesc.  Si aici sa dau exemple :
Fructele care nu s-au vandut sunt transformate in compoturi, gemuri sau sucuri naturale. 
Puii care nu s-au vandut in termenul stabilit sunt facuti pui la rotisor, exemplul poate continua cu toate mancarurile gatite care sunt vandute in supermarketuri. Ele nu sunt produse expirate ci produse care nu s-au vandut in termenul stabilit de garantie. Nu o sa vezi niciiodata mancaruri gatite in supermarketuri din produse proaspete.
Potrivit legii este ilegal sa dai alimentele stricate oamenilor sarmani, fara adapost, cu toate ca se intampla de multe ori in urma controlelor efectuate la anumite firme care ofera mancare calda celor saraci sa foloseasca produse expirate.
 
Senior (6.9k puncte)
0 0
Da, are sens ce spui.

Când vorbeam de donarea alimentelor, nu mă refeream la dorinţa de a îmbolnăvi pe cineva. Cum spuneam, cred că f multe produse sunt foarte bune şi după ziua expirării, dacă s-au respectat condiţiile de păstrare. Producătorul trebuie să ştie cel mai bine ce se întâmplă peste acea zi cu produsele lor.
0 0
da alta observatie legata de respectarea conditiilor de pastrare o are si apa la bidon. DIn cauza volumului destul de mare apa nu este pastrata/ transportata niciodata in conditii optime. Prin urmare degeaba scrie ca are termen 1 an de zile cand ea e pusa pe raft deja chimicalele din pet incep  sa intre in ea.
...