Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 3 minusuri
635 vizualizari


Ce vroia Kennedy sa zica?
Junior (1.3k puncte) in categoria Cultura Generala
0 0
Ce vrei să spui? What's your point? ca să vorbesc în limba lui Kennedy? E un discurs politic despre pericolul organizaţiilor şi acţiunilor secrete, de Rusia etc. Şi? Cum ţi-a schimbat viaţa? Ce te-a tulburat atât?
0 0
Si care e pericolul organizatiilor secrete? caci existenta lor este irefutabila...
Ma intreb cati presedinti fac parte din asemenea grupuri elitiste si cati vorbesc despre asta.
Si mai presus de toate, cum anume ne afecteaza pe noi cei de rand?
0 0
* "voia" sau "vrea" - conjugarea "vroia" nu este corecta
Există verbul a voi, conjugat corect în forma voiam, voia
Există verbul a vrea, conjugat corect în forma vream, vrea
Vroiam este o îmbinare incorectă a celor două de mai sus.

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri

Organizaţiile secrete... Au fost şi or să mai fie speculaţii despre apartenenţa unor lideri la acestea. Unii chiar au fost ori chiar sunt. Unele organizaţii secrete încearcă şi astăzi, deşi e mult mai dificil, să influenţeze mersul lucrurilor, aşa cum au făcut-o şi în trecut. Dar să privim lumea de astăzi... Serviciile secrete sunt interesate de acestea, tocmai pentru că ar putea gândi la decizii care să influenţeze societatea altfel decât ar fi normal şi legal. Să luăm masoneria din România: o gaşcă de băieţi care-şi urmăresc, în cea mai mare parte, propriile interese.

De ce nu cred că e posibil ca acestea să conducă lumea? Pentru că lumea are conducători, iar aceştia nu au de ce să asculte de alţi indivizi, de vreme ce ei au puterea reală. Puterea reală înseamnă instituţii  şi arme, nu bani, aşa cum îngână mulţi când aud argumentul ăsta. Banii nu i-au salvat pe evrei de holocaust. Putin este un exemplu despre ce înseamnă puterea: fiind ales de oligarhi, pe post de marionetă, odată ajuns preşedinte s-a impus.

Dacă îţi plac secretele, Iahim, atunci caută în locurile în care ele se discută: guvernele. De ce s-ar duce Ponta în alt loc să discute secrete, când are clădirea Guvernului la dispoziţie? Are toţi oamenii care pot decide la dispoziţie şamd. Tu te gândeşti că lucruri ascunse se întâmplă în templul Masoneriei. Logic ar fi ca acestea să se întâmple, dacă se întâmplă, între zidurile guvernului.

Această fantezie, cu inşi obscuri, stând pe maldăre de bani şi conducând din berării ceţoase lumea arată, după mine, o inclinaţie aproape bolnăvicioasă spre ficţiune, în dauna realului.

Acest mod de a gândi naşte aberaţii zi de zi: despre cum guvernul mondial are de gând să ne otrăvească pt că suntem prea mulţi (dar de ce ne-o fi lăsat să ajungem aşa mulţi? Erau beţi? Şi ce înseamnă prea mulţi? Chiar suntem? Ocupăm o parte infimă din suprafaţa globului, la urma urmelor), că degeaba ne chinuim noi, împreună cu conducătorii "iubiţi", pentru că altundeva se fac jocurile (sigur, se iau decizii care ne privesc şi în afara ţării, dar ăsta e mersul natural al lucrurilor. Şi România face asta. Ideea e să facem ce depinde de noi să ne fie mai bine) etc.

Grupul Bildenberg a ajuns un fel de guvern oficial al lumii. Pentru că şedinţele sunt secrete (dar sunt invitaţi acolo te miri cine, la urma urmelor...) mulţi paranoici sunt convinşi că aia au decis ce vor face cu aleea din faţa casei lor. La urma urmelor oamenii importanţi ai planetei trebuie să discute. Iar atunci când unii sunt tentaţi să influenţeze vreo partea a societăţii, urmărindu-şi, în mod ilegal, propriile interese, instituţii create pentru a proteja statul, societatea - să intervină...

Lumea este un loc complicat. Oricine s-ar strânge într-o sală de şedinţe pentru a hotărî soarta lumii va avea de-a face cu această complexitate extraordinară a lumii. Sunt guverne care nu sunt în stare să-şi ţină promisiunile. ONU, alt guvern mondial, de data asta oficial şi neputincios, are un mare program de ieşire din sărăcie a lumii (http://www.un.org/en/development/desa/publications/mdg-report-2012.html), sabotat chiar de cei care-l promovează şi susţin financiar. Statele lumii nu pot ţine sub frâu corupţia, crima organizată şamd (priviţi Italia, o ţară controlată astăzi de mafie în cvasitotalitate). Sunt statele africane şi unele asiatice ce nu sunt de încredere. Una peste alta, şi dacă cineva hotărâşte ce doreşte el într-o societate secretă, întrebarea e cu cine implementează?

Şi tot aşa pot continua la nesfârşit... Încă o dată, nu spun că nu există societăţi secrete şi că uneori nu sunt încercări de influenţare a societăţii, plecând de acolo, dar cei care conduc statele nu au de ce să cedeze puterea lor reală de dragul pactizării cu nişte "cineva" din nu ştiu ce organizaţie. Se spunea despre Năstase că, fiind mason, nimeni nu se va atinge niciodată de el. Îl vor apăra "ăia" mari din Masonerie. E la închisoare...

Senior (11.9k puncte)
...