Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
792 vizualizari

Am auzit pe cineva vorbind recent că astfel de servicii ar fi disponibile şi pentru utilizatorul aşa-numit casnic. Eu credeam că sunt doar pentru firme cu infrastructură IT foarte mare.

Folosiţi aşa ceva, ca end-useri? Despre ce este vorba, mai exact? De pildă, putem spune că dacă avem un cont la google, cu toate serviciile aferente (mail, drive etc.), suntem utilizatori de cloud ori e vorba de ceva mai complex? 

Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
da folosesc acest serviciu de vreo 6 luni sau mai bine. Pot sa spun ca este exceptional. CIne s-a gandit sa-l faca a fost genial.  

In prezent mai toate firmele ofera acest serviciu.  Microsoft, google, etc.

Aici ai cat mai multe detalii http://blog.backupify.com/2012/05/17/ranking-the-top-online-file-sync-services/

Revenind la "despre ce este vorba"

Eu am ales sa folosesc Dropbox. Am inceput cu el si mi s-a parut foarte usor de utilizat, asa ca nu am incercat alt serviciu.

In principiu ai un folder pe calculator care este tot timpul share-uit pe net. Absolut tot ce salvez acolo se uploadeaza si pe server-ul  companiei respective. Eu am instalat Dropbox si pe pc de la servici si pe laptop si pe pc, si pe telefon. Cand salvez ceva de la servici in flderul respectiv, acel fisier se copiaza si pe restul dispozitivelor . Cand fac modificarile respective se sincronizeaza si se modifica peste tot.  In acest fel am documentele necesare oriunde.  Acest serviciu poate fi accesat de oriunde de pe net.  In plus poti sa iti pui poze daca ai fost intr-o excursie si sa dai share doar la folderul respectiv cu alti prieteni. (Un fel de tranfer.ro    Aplicatii sunt multe.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Multumesc pentru raspuns.

Deci utilitatea principala va fi un fel de backup al datelor, accesibilitatea lor de oriunde si partajarea lor cu anumite persoane, din ceea ce spui tu.

Alte aplicatii care ar mai fi, din cele multe de care vorbesti la sfarsit?
1 0
hmmm. Aplicatii sunt foarte multe. Nu am gasit acuma articolul respectiv.
Poti sa zicem sa setezi pc-ul de la servici sa porneasca anumite torente care le trimiti de acasa. In acest fel cand ajungi a 2a zi la servici aceste fisiere sunt deja downloadate.
Poti sa setezi pc-ul de acasa sa faca print screen la cate secunde vrei tu si sa iti trimita pozele la servici, in felul asta poti monitoriza ce se petrece pe pc-ul tau de acasa. etc...

Eu il folosesc la documente. Daca editez un word sau un program acasa, il pun in dropbox, si la servici continui de unde am ramas. Sau la servici gasesc pe net anumite melodii care imi plac le bag in dropbox si apar si acasa, cand ajung.  Sau tin anumite fisiere (documente) de care as putea avea nevoie, sa pot sa le accesez de oriunde.
Daca cauti pe net gasesti zeci de modalitati de folosire.
...