Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.3k vizualizari

 Un fier incins in foc, aplicat ulterior pe portiunea dintre bot si ochi a cainelui, il scapa de aceasta boala, numita si Jigodia. Cica rata de succes a acestui "tratament" ar fi mai mare ca in cazul vaccinarii. 

Aceasta boala mi-a omorat si mie multi caini desi i-am vaccinat; cativa au scapat cu usturoi (dar raman cu sechele...handicapati) si acum sunt interesat de astalalta metoda.

Cum ar actiona acest tratament asupra virusului, in cazul veridicitatii lui.

Experimentat (1.7k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Sincer, chiar crezi chestia asta? Nu sunt de acord nici cu tratamentul cu usturoi, insa de mentionat ar fi ca nu intotdeauna boala este mortala in functie de localizarea bolii: http://cabinetveterinariasi.ro/sfatul-medicului/Boala_lui_Carre_%28Jigodia%29-49.html

Faptul ca animalul si-a revenit dupa tratamentul cu usturoi nu este vreo dovada ca ar avea vreo  eficacitate. Este ceva normal pentru boala sa treaca si sa lasae animalele cu sechele. Ai nevoie de teste clinice controlate pe o populatie mare de animale si ( o sa razi ) testele trebuie sa fie oarbe si controlate de placebo. Placebo se manifesta si la animale desi diferenta vine mai degraba din comportamentul oamenilor care au grija de ele.

"Tratamentul" asta mi se pare lafel de stupid  ca acela impotriva rabiei care presupune  aruncarea cainelui in aer cu o prastie :)
Novice (301 puncte)
...