Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
394 vizualizari
Nu este tocmai o intrebare buna pentru un site care doreste sa promoveze cunoasterea si aprofundarea stiintifica, dar consider ca ar trebui sa ne intereseze pe toti din moment ce suntem utilizatori de internet. Exista vreo explicatie rationala a statelor care semneaza acest tratat? Eu unul consider ca nu! Desi m-am informat destul de bine, poate mi-a scapat ceva, astept raspunsuri si pareri.
Novice (335 puncte) in categoria Internet

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Simplu spus vor ingradirea libertatii si posibilitatilor de comunicare, si-au propus sa faca asta avand piratarea ca motiv dar sunt sigur ca nu s-ar opri acolo...

Cat despre interesul statelor, nimic nou din moment ce de mult nu mai iau decizii independente.

Asta trebuie vazut ca un semnal de alarma pentru toti ignornatii care cred ca nu pot fi afectati de "noua ordine mondiala" desi nu e nimic nou sub soare.
Junior (1.3k puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Iata 5 lucruri la care trebuie sa te gindesti despre ACTA:
1. Procesul de negocieri a fost tinut secret: asta inseamna ca or pus-o de una mica, la o consfatuira restrinsa, ca sa stabileasca noile reguli din cadrul noii ordini mondiale.
2. ACTA este SOPA, renascut: adica este vorba de aceeasi Marie cu alta palarie.
3. Tarile in curs de dezvoltare vor fi fortate sa adopte ACTA… descrie perfect modul dictatorial de impunere a “noilor legi” din cadrul noii ordini mondiale. Adica se incalca in picioare constitutiile tarilor respective. Inclusiv Romania, care se spune ca “a adoptat” ACTA, si de fapt a fost obligata, ca si celelalte tari.
4. ACTA este deja impusa in Statele Unite fara autorizatia congresului: ceea ce inseamna ca noua ordine mondiala este mai presus chiar si decit cea mai “democrata” tara, atitudina ultra-dictatoriala fiind cit se poate de clara.
5. lupta impotriva cenzurii Internetului S-AR PUTEA sa fie deja pierduta inca de anul trecut se spune intr-un articol, dar de fapt ESTE DEJA PIERDUTA, de ce va mai amagiti ?! Internetul si celularele pot fi acuma f.f.f. usor de interceptat, mai trebuia totusi numai un temei legal. Si de asemenea, este cit se poate de adevarat “…fara ca cetatenii statelor implicate sa cunoasca acest lucru”.
Acestea lucruri trebuie sa le stim despre ACTA. Pentru ca va fi mai mult decit sacrificarea dreptului de libertate de exprimare pe internet, va fi inceputul EPOCII CENZURII, va fi inceputul unui sistem totalitar, anti-democratic, anti-social si SFARSITUL LIBERTATII. Pentru ca ce se doreste este un regim pentru care Ceausescu, Stalin si Pinocet luati la un loc, sint mici copii fata de noul regim care se impune cu forta.
Intrebarea este: ANUL 2012 VA FI AN LIBER, SAU NU VA MAI FI DELOC ??

Novice (192 puncte)
...