Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
Junior (575 puncte) in categoria Auto - Moto
0 0
imi cer scuze pentru scris

3 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
Se poate atașa, că atașarea e chestie doar de șuruburi și alte fierătanii. Dar la ce-ar folosi turbina pe acoperișul mașinii? Ca să producă energie electrică? Dar energia produsă de turbină ar veni de fapt tot de la combustibilul consumat pentru a pune mașina în mișcare.

În total am avea așa: motorul mașinii ar consuma mai mult decît trebuie, pentru că turbina pusă pe acoperiș face ca frecarea cu aerul să crească. Din energia consumată în plus doar o mică parte s-ar transforma în energie electrică. Atunci de fapt e mai bun alternatorul mașinii, care, chiar dacă nu are nici el un randament de 100%, oricum îl depășește pe al turbinei eoliene (și nici nu arată ca un OZN pe acoperișul mașinii). Astfel turbina ar reprezenta o risipă, nu un cîștig.

Mai bine instalați turbina pe un stîlp. Astfel, măcar cînd bate vîntul veți produce energie.

Cei 12 V sau 24 V nu sînt puteri, ci tensiuni. Puterile se măsoară în wați. Hai să folosim termenii potriviți la locul potrivit.
Expert (12.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Se poate, dar nu are rost (alternatorul obţine tot curent) pentru că e foarte costisitor când vorbim de preţ, ca să nu pomenesc de aspect. În plus, o turbină eoliană nu cred că ar avea mai multă eficienţă decât un alternator cuplat la motorul cu ardere internă, e vorba şi de nişte calcule care să scoată mai clar în evidenţă asta, dar m-aş mira să fie invers. În schimb costurile sunt în mod sigur mai mari şi numai  ţinând cont că orice turbină eoliană conţine şi un .. alternator.

Şi aşa cum spunea şi AdiJapan, ai grijă cu termenii ăştia.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
am gresit ca am spus de putere  dar nu am grsit cand am scris  volti  deci v
 12 asau 24 de volti
 si nu mai comenta felul cum scriu eu  nu sunt doct cav tine
   am pus o intrebare
esti sau nu sa raspunzi la ea  nu sa ma corectezi  da?
0 0
vrei sau nu   raspunde  
la intrebare da?
nu esti obligat
0 0
Gheorghe Mihai Miron, vi s-a răspuns deja: da, puteți pune o turbină pe acoperișul mașinii, dar nu ar folosi la nimic, pentru că în loc să producă energie (așa cum sugerează întrebarea) de fapt face risipă.
0 0
Gheorghita,  nu vad de ce te superi asa repede ? sari prea repede la bataie.
0 plusuri 0 minusuri
Se poate atasa, dar nu e recomandabil sa stea acolo in mers. O poti instala (rabata) cand masina sta si bate vantul (din fata/spate) ca sa incarci acumulatorul. Dar mai bine e sa iti montezi niste panouri fotovoltaice pe acoperis, capota motor/portbagaj, legate direct (daca scot tensiunea de incarcare ) la baterie, care nu vor influenta prea mult coeficientul aerodinamic al masinii si vor incarca bateria (in mers sau in parcare) daca este soare (atentie, nu e indicat sa parchezi masina la umbra).
Novice (157 puncte)
...