Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
900 vizualizari
Mie personal, una din cele mai ingenioase tactici mi se pare cea prin care se cer bani de către, să-i spunem, escrocul informatic, dându-se drept un prieten al destinatarului, prieten care chipurile a fost jefuit în timpul unei vacanţe în străinătate, rămânand astfel fără telefon, acte şi bani/carduri. Sunt oferite o serie de date în e-mail despre presupusul jefuit, lucru nu tocmai greu de făcut astăzi, odată cu succesul Facebook. Nici sincronizarea cu sejururile reale în străinătate nu e o problemă aşa dificilă, tot din cauză de Facebook, pentru că mulţi postează imediat ce ajung pe afară poze din locurile vizitate.

Compromiterea unei adrese de email ori de facebook merge mana in mana cu o astfel de practica, atacatorul avand acces la adress book-ul celui drept care se da si tintind atacul catre cunoscutii acestuia, dintre care sigur unii nu ii cunosc locatia exacta. E suficient ca o singura persoana sa cada in cursa si "succesul" înşelătoriei este asigurat.

De ce alte tipuri de scheme de phishing de care ar trebui sa ne temem ati auzit? Cum ne ferim de astfel de capcane?

 

Detalii si la:

http://www.moneywise.co.uk/scams-rip-offs/scams/scam-the-week-watch-out-the-sad-news-scam
Senior (8.1k puncte) in categoria Internet
0 0
avand in vedere ca majoritatea romanilor sunt inapoiati (tehnologic), nu prea fac plati online, si nu dispun de sume mari de bani, un astfel de atac informatic nu ar avea niciun rezultat asupra a 95% din populatia romaniei. In Japonia sau SUA poate ca orice pc random l-ai hackui ai gasi ceva folositor dar la noi nu !

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
eu fac plati on line dar paginile respective sunt securizate si nu am probleme cu asta

 primesc scrisori de dragoste  de la barbati tineri -eu nefiind tocmai tanara- si oferte de milioane de dolari sau lire sterline de la mostenitorii unor africani celebri de care n-a auzit nimeni.
Novice (114 puncte)
1 plus 0 minusuri
Am primit mai multe e-mail din partea unor asa-zise societati de recuperare a datoriilor in care mi se propunea depunerea unei sume pentru a se inchide presupuse dosare de executare silita pe numele meu. Am cercetat problema si am constatat ca societatile respective sunt fictive iar numarul de cont furnizat apartinea unei persoane fizice.
Novice (111 puncte)
...