Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Probabil că nu sunt singurul care din cauză că are foarte multe conturi de utilizator pe diverse situri Internet, lasă browserul ( în cazul meu, Firefox), să reţină şi să reintroducă automat parolele.

Dincolo de faptul că respectvele parole sunt stocate pe HDD, deci oricine are acces fizic la computer ar putea intra in posesia lor, aveti idee dacă există metode de atac asupra acestor date dinspre Internet?

Dacă da, ce trebuie să facem pentru a ne proteja? Un antivirus e suficient?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0
Raspunsurile de pana acum spun tot, cel mai bine e sa ai setata stergerea istoriei browserului la inchidere. Daca intr-adevar ai foarte multe conturi de care ai nevoie in fiecare zi si-ti este greu sa intri pe fiecare in parte, exista programe in care bagi aceste date si care ti le acceseaza automat introducand o singura parola, nu mai multe. Este mai sigur decat retinerea parolelor de catre browser, dar n-as putea spune daca si alea sunt 100% safe.

4 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri

 

interesanta intrebare ce ma pune putin pe ganduri. Eu imi tin parolele salvate si acasa si la servici. La pc-ul de la servici stiind parola si alti colegi apropiati. singurul lucru mai daunator este asocierea dintre cardul bancar si contul de gmail care le-am facut. Cand fac o plata pe internet pur si simplu ma loghez cu contul de gmail si nu mai sunt nevoit sa introduc nimic.
 
Revenind la intrebarea ta parolele nu sunt deloc criptate si pot fi furate prin internet foarte usor chiar si cu un antivirus bun. Cea mai mare problema este windows-ul care este un sistem de operare foarte slab si foarte usor de penetrat.
 
Mai pot spune ca am ramas un pic uimit cat de usor se pot transfera parolele salvate dintr-o parte in alta. Cand am trecut de la firefox la google chrome am fost intrebat daca vreau sa import tot din firefox, si spre surprinderea mea chiar a importat tot inclusiv toate parolele salvate in firefox.  Alta surpriza am avut-o cand la servici m-a intrebat google crome dupa un update daca vreau sa ma loghez pe el cu contul de gmail, dupa logare m-am trezit la servici cu toate parolele de la toate siteurile care le foloseam acasa. Deci cu o simpla logare oriunde iti poti importa prin internet toate parolele care le detii. (asta daca pe calculatorul principal ai facut prostia sa te loghezi cu o adresa de mail, in cazul meu pe google crome cu contul de la google.)  Deci intr-un final pot spune ca google stie absolut tot ce am facut pe internet, inclusiv contul bancar. Mai terbuie sa mi fac si cont de Google Plus si va stii totul.
 
Deci intr-un final pot sa-ti spun ca atata timp cat folosesti internetul toate datele involuntare care le dai despre tine ajung sa fie salvate undeva si de catre marile companii.
Se mai spunea intr-o stire ca e deajuns sa te loghezi o singura data pe un cont de facebook si toate paginile pe care le accesai in viitor de pe computerul respectiv erau asociate cu contul de fb in baza lor de date.
Senior (6.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Nu este sigură şi nici recomandată reţinerea de către browser a parolelor! Traficul prin browser se poate cel mai uşor capta, iar localizarea pe un calculator a parolelor stocate este în mod sigur posibilă.

Mai bine un set de 4-5 parole uşor de reţinut pentru cel ce le foloseşte, însă complicate şi nerelevante pentru ceilalţi, rotite din timp în timp.
Experimentat (3.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
este cel mai nesigur lucru posibil. Stocheaza parolele in clar acel browser si....restul il poti anticipa
Novice (169 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Sa nu fim paranoici. Browserul salveaza intradevar parolele necriptate direct pe hard disk sau cu un algoritm de criptare reversibil foarte pervizibil. Daca cineva are acces la calculatorul tau va avea acces si la parolele tale. Cu toate astea, din internet nu exista absolut nicio portita standard pentru transmiterea acestor date. Parolele sunt completate in mod automat la deschiderea paginii respective, insa la trimiterea formularelor, nu exista nicio diferenta intre o parola autocompletata si una scrisa de mână. In plus, daca cineva are acces la calculatorul tau, ultima ta problema este parola salvata. Deja vede orice poze compromitatoare, orice munca prestata la serviciu, baza de date de mailuri salvate pe calculator si multe altele.

Parolele se fura altfel. in primul rand, ar trebui evitat sa folositi parola dvs sigura pe care o folositi pe contrui bancare si de email si pe alte situri mai nesigure. De exemplu scientia.ro. Desi am toata increderea in intentiile adminsitratorilor acestui site, nu as folosi niciodata parola contului de mail pe scientia. Deasemenea, situl nu este https, ceea ce inseamna ca conexiunea nu este criptata, asa ca oricine din cartierul meu poate cu putin efort sa vada ce trafic fac eu pe internet si sa-mi afle parola de pe scientia.
Novice (301 puncte)
...