Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
362 vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Diverse

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Am si dat, si cred ca mai toata lumea chiar si fara sa gandeasca ca face asta. De exemplu, la doctorul care nu voia sa faca operatia pana nu primea spaga (aia cu "recunostinta" e o tampenie, recunostinta o dai DUPA daca totul a fost ok si ai de unde, nu INAINTE, cum e bacsisul). Inainte de revolutie ai mei dadeau tot timpul spaga sa ia produse "pe sub mana" ca nu aveai de unde.

In general lumea tipa impotriva mitei dar toata lumea practica. Daca s-ar schimba atitudinea generala s-ar micsora si fenomenul. Ma uit la babele care dau cate 10 lei de fiecare data cand se duc la doctorul de familie, desi se vaita ca n-au bani iar pt doctor orice client in plus inseamna venit mai mare. Evident ca doctorul se uita urat cand nu-i dau nimic, pentru ca e invatat de restul lumii sa primeasca, desi nu are niciun drept.

Si ca sa si raspund, n-as lua mita pentru a face ceva ilegal si in general pentru mai nimic, iar daca as da vreo mita grasa pentru cine stie ce chestie serioasa, as face-o numai pentru a organiza un flagrant.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Deci: "n-ai lua mita pentru a face ceva ilegal"  si  "ai da mita grasa pentru a organiza un flagrant" ...
Esti tare profunda ...
0 0
Adica exact care e faza?
0 plusuri 0 minusuri
Chair daca este imoral nu ma deranjeaza asa tare practicarea "atentiilor" cum ma deranjeaza in sistemul medical.

Am observat ca majoritatea doctorilor te lasa sa mori fara niciun regret, daca nu dai bani.  Sa fereasca dzeu pe cineva sa se imbolnaveasca grav si sa nu aiba bani ca va muri sigur.

Anul acesta m-am izbit de 2 cazuri ingrozitoare. O persoana din constanta a fost lovita grav cu masina. Ajungand la spital cu salvarea, avand picior,,coaste rupte si hemoragie interna a fost trimis acasa pt ca era orfan si nu avea bani. Am reusit sa-l bag in alt spital unde a stat vreo luna la terapie intensiva in stare critica, si am angajat un avocat pt a rezolva cazul. Sunt tare curios cum se va rezolva

Alt caz o prietena si-a rupt mana destul de urat. Ajunsa la spital floreasca sambata, doctorul i-a zis ca o va opera tocmai luni dimineata pt ca este "ocupat."

Scuze de plictiseala, legat de raspuns cred ca toata lumea a dat spaga cum zice si Gabriela (chiar si involuntar)

Daca as lua nu am de unde sti, unde lucrez eu nu se ia, doar se da :)
Senior (6.9k puncte)
0 0
Da, şi eu am mai multe experienţe de genul ăsta cu spitalele.
Asta e natura umană se pare. Dacă nu eşti constrâns să-ţi faci datoria, în cazul doctorilor să se ocupe de cei în suferinţă, nu o faci. Se obişnuiesc repede şi cu şpaga, şi cu suferinţa, şi cu iresponsabilitatea. Probabil că mediul spitalicesc este unul stresant, iar oboseala îşi pune şi ea amprenta asupra judecăţii şi sentimentelor.
Cât despre şpagă, am dat, n-aş lua; răspunsul clasic, nu? :) Trebuie să fie şi câţiva care pe bune să fie în stare să reziste tentaţiei. Eu am întâlnit astfel de oameni, chiar şi o doctoriţă tânără (o mai fi şi azi la fel?).
0 0
sunt cazuri foarte rare, dar mai exista astfel de persoane.
0 0
si cred că mai sunt și cazuri care nu mai sunt, în sensul că au plecat pe afară.
...