Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
2.4k vizualizari
Ştiu, nu e întrebare de ştiinţă, ci doar un subiect de discuţie în care se vor băga doar cei care mai şi visează din când în când. E sâmbătă seara, deci cred că merge.

Deci: aţi merge în trecut ori în viitor? Nu puteţi merge în ambele direcţii. De ce?
Senior (11.9k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Am voie sa studiez trecutul/viitorul cat vreau sau e vba doar de un singur moment, o calatorie unica?
0 0
Călătorie unică
0 0
Daca e vba de calatorie unica, as alege viitorul. Daca nimeresc bine am sanse ca intr-un viitor anume sa obtin si mult mai multe informatii despre trecut daca stiinta a avansat indeajuns de mult. Dar o calatorie in viitor ramane riscanta, poti nimeri pe o planeta distrusa, sau in mojlocul unui razboi, sau poti vedea un viitor care te va dezamagi in diverse moduri. Trecutul ar fi interesant de explorat din multe multe puncte de vedere, dar o calatorie unica nu rezolva mare lucru. Daca nu ar fi vba de o calatorie unica, mai degraba as alege trecutul. Cum spune si Adi, e posibil ca cu ce afli din viitor sa-l modifici si de fapt sa urmeze alt viitor decat cel in care ai fost, deci niciun rezultat.

1 Raspuns

2 plusuri 2 minusuri
Aș merge în ambele direcții, dar dacă trebuie neapărat să aleg, atunci aleg viitorul. Alegerea însă presupune că indiferent în ce direcție merg, nu pot decît să văd ce a fost / ce va fi, adică doar să acumulez informații, nu și să intervin în curgerea evenimentelor.

O călătorie spre trecut ar fi doar interesantă, dar utilitatea ar fi foarte mică. Cu informațiile din trecut nu poți face efectiv mare lucru, decît în cazuri excepționale, de exemplu afli că bunicul ți-a lăsat o mare avere prin testament și că Cutărescu a ascuns testamentul și a preluat el, ilegal, averea. Sau chestii de-astea. Dar călătoria spre trecut rămîne interesantă intelectual: vezi ce specii de animale și plante au existat, ce evenimente cosmice s-au produs, cum a evoluat societatea umană, cum s-au construit piramidele etc. etc.

În schimb o călătorie spre viitor îți poate da informații utile, de la cele pur materiale, de exemplu cum va evolua valoarea acțiunilor la bursă, pînă la cele tehnologice, de exemplu cum se poate călători cu viteze superluminice (dacă se va putea vreodată), sau chiar la informații care ne pot asigura supraviețuirea, de exemplu despre un corp ceresc care se îndreaptă spre Pămînt.

O călătorie spre viitor, prin transferul de informații în prezent, are puterea --- și riscul --- de a schimba viitorul însuși, de a-l trimite pe o cu totul altă traiectorie, nu prin intervenție directă în timpul călătoriei, ci prin ceea ce afli și ceea ce faci după ce te întorci.
Expert (12.9k puncte)
...