Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
630 vizualizari
Timp de cateva secole, astronomii au cercetat inelele lui Saturn, dar din pacate, nu au putut explica pe masura caracteristicile acestora.

     Una dintre ipoteze prezinta o probabilitate ca acestea sa dateze de la formarea planetei, din urma cu peste 4 miliarde de ani. O alta ipoteza imbratisata de cercetatori este formarea acestora din resturile de gheata ale unui fost satelit. Altii sustin varianta unei comete, s.a.m.d. Dumneavoastra ce credeti?
Junior (1.4k puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus
Din cate stiu eu , inelele planetei Saturn au fost creeate in urma unei coleziuni cu o alta planeta , forta gravitationala si forta centrifuga au facut ca acele ramasite sa se invarta in jurul planetei Saturn.
Novice (104 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Raspunsul este mareea gravitationala. (sper ca am tradus bine "gravitational tides"), probabil cauzata de vecinatatea planetei Jupiter. Nu se stie sigur daca inelele nu au fost parte dintr-un satelit natural care s-ar fi dezintegrat, insa dovezile: vechimea, compozitia si pozitia acestor inele, par sa indice ca inelele sunt de aceeasi vechime cu insăși planeta si nu au avut posibilitatea de agregare din cauza acestor "gravitational tides"

Sursa wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Rings_of_Saturn
Novice (301 puncte)
...