Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
515 vizualizari

   Grafenul este realizat prin exfolierea si procesarea chimica a grafitului - ( materialul ieftin folosit la creioane) care in opinia cercetatorilor de la Universitatea Manchester va ajunge sa coste mai putin de 4 lire jumatate de kg.

    Acest material este mai rezistent decat diamantul, desi se intinde ca o guma. Din punct de vedere virtual Grafenul este invizibil, conduce electricitatea si caldura mai bine decat sarma de cupru, iar greutatea sa este aproape egala cu zero.

    Acest material poate conduce la inventarea telefoanelor mobile care pot fi rulate ca o tigara si asezate in spatele urechii fara niciun fel de stres, mai mult, televizoarele HD pot fi la fel de subtiri ca o coala de tapet. De asemenea materialul este cunoscut ptr cea mai mare rezistenta mecanica, avand o structura chimica incredibil de simpla. O foaie de grafen este alcatuita dintr-un singur strat de atomi de carbon, dispusi intr-o retea hexagonala, avand o structura rigida. http://www.phys.org/news.196316695.

  Majoritatea oamenilor de stiinta recunosc importanta materialului si privesc la multe modalitati da a folosii grafenul in medicina. De asemenea este considerat ca fiind o alternativa excelenta la caroseria din fibre a ambarcatiunilor si a bicicletelor, cat si ca material adaugat in componenta cauciucurilor pentru plusul de rezistenta.

Junior (1.4k puncte) in categoria Fizica
0 0
Bineinteles ca pe langa argumentele pozitive pe care le-am mentionat mai sus, exista si foarte multe dezavantaje care pot stopa posibilla revelatie a viitorului. Argumente se pot gasi in articolele asociate cu cel mentionat.
    De adaugat Grafenul este descoperit de suficienti ani, incat sa permita laboratoarelor un studiu amanuntit.

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
Da, grafenul poate revoluționa viitorul. Argumentele sînt deja înșirate în întrebare...
Expert (12.9k puncte)
0 0
pe langa argumentele mentionate, exista si riscuri care pot fi fatale anumitor elemente tehnolgice, de aceea avantajele se pot tranforma instant in dezavantaje, cum orice plus are un minus.
      Daca am studia amanuntit  structula materialului vom observa si foarte multe dezavantaje, cat sa poata schimba radical ,,plusul,, in ,,minus,,
0 0
sunt si eu curios care sunt acele dezavantaje de care vorbiti cu atata scepticism.
Un alt avantaj major, ar fi acumulatorii care vor tine de zece ori mai mult si se vor incarca de zece ori mai rapid.
Din cate am inteles nu afecteaza absolut deloc natura, poate fi aruncat unde cultivi rosii fara nicio problema. Deci de ce este atat de periculos ?
...